1. Kā sagriezt mīkstu maizi
Mēdza teikt, ka sieviete nevar iziet pie vīra, kamēr neprot sagriezt maizi taisnās šķēlēs. Taču mīkstas maizes griešana var sagādāt klapatas. Izrādās, ka ir kāds triks - maizi vienkārši jāapgriež otrādi un tā vairs griežot nedrups.
2. Kā noklāt ar desu visu sviestmaizi
Uz ierastās tostermaizes formas maizes parasti ir grūti uzlikt apaļās desas šķēles tā, lai tās noklātu visu maizi. Sagriez divas desas šķēles uz pusēm un liec uz maizes ar taisnajām malām pret maizes garozu.
3. Kā panākt, lai siers nelīp pie rīves
Siera rīvēšana var izvērsties par ķēpīgu procesu un tad vēl tā rīves mazgāšana... Taču ir kāds veikls triks, kā panākt, lai rīve pēc siera nav saķepusi ar to - palīdzēs cepšanas aerosols. Ja ar to apsmidzināsi rīvi, siers pie tā vairs neķeps.
4. Kā izņemt čipsus no cilindra formas iepakojuma
Cilindra formas kārba parasti nav ērta čipšu satveršanai, jo rokas kārbā neietilpst, bet tos berot, čipsi birst kā no parpilnības raga. Izrādās, ka talkā jāņem papīra loksne, kuru gar malu ieslidina kārbā.
5. Kā pareizi nolauzt trīstūra formas šokolādes gabaliņu
Šokolādes, kuras gabaliņi veidoti trīsstūru formā, sadalīšana prasa iemaņas. Izrādās, ka tā nebūt nav jālauž, bet gan jāpiespiež. Gabaliņš atdalīsies pats un šokolāde nesadrups.
Komentē