Praktiski veidi, kā kaltēt sēnes + RECEPTE

Virtuvē 7.oktobris
 

2 / 2

Vladislavs Proškins/F64

RECEPTE

Sēņu krēmzupa

Vajadzēs:

  • 60 g kaltētu sēņu
  • 750 ml karsta ūdens
  • 90 g sviesta
  • 65 g sakapātu sīpolu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 600 g šampinjonu
  • 350 ml miltu
  • 200 ml sarkanvīna
  • Sāls
  • Pipari
  • 700 ml vistas buljona (veģetārajā ēdienā var izmantot dārzeņu buljonu)
  • 1 tēkjarote kaltētu garšaugu maisījuma
  • ½ tējkarote kaltēta timiāna
  • 2 lauru lapas
  • 300 ml saldā krējuma
  • 30 g sakapātu pētersīļu
  • 30 g sakapātu lociņu

Pagatavošana

  1. Bļodā ievieto kaltētas sēnes un aplej ar karstu ūdeni. Mērcē 30 minūtes. Pēc tam sēnes izņem ārā un ļauj ūdenim notecēt. Tad sēnes novieto uz papīra dvielīšiem. Ūdeni, kas notecēja bļodā, neizlej, jo to būs nepieciešams pievienot
  2. Katliņā uz lēnas uguns izkausē 45 g sviesta. Klāt pievieno sīpolus un apcep. Kad tie ir zeltaini brūni, pievieno ķiploku
  3. Katliņā pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un turpina cept uz vidējas uguns. Nedaudz apcep un pievieno kaltētās sēnes
  4. Cep 10 minūtes, tad pievieno 200 ml sarkanvīna
  5. Pievieno atlikušos 45 g sviesta un maisa, kamēr tas izkusis. Pievieno miltus un maisa, kamēr visas sēnes ir nedaudz aplipušas ar miltiem
  6. Pievieno aptuveni 200 ml ar ūdeni, kas notecēja no kaltētajām sēnēm. Kārtīgi izmaisa, lai neizveidotos miltu kunkulīši
  7. Klāt pielej vistas buljonu (veģetārajā ēdienā var pievienot arī dārzeņu blujonu)
  8. Pievieno kaltēto garšaugu maisījumu, kaltētu timiānu, lauru lapas un sāli
  9. Gatavo uz lielas uguns, kamēr zupa sāk nedaudz vārīties. Tad liesmu samazina līdz pašai mazākajai, uzliek vāku un gatavo vēl 20 minūtes
  10. Kad zupa ir gatava pasniegšanai, izņem lauru lapas. Pievieno saldo krējumu, piparus un sāli pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa
  11. Pasniedzot, pārkaisa ar pētresīļiem un lociņiem

Avoti:

"The Spruce" - How to Dry Mushrooms in Your Oven; How to Dry Mushrooms in a Dehydrator

Dehydrator

Recepte no "Valmieras Ziņām"

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija