Sastāvdaļas:
- 1 glāze kakao sviesta
- 1/4 glāzes kakao pulvera
- 1-2 ēdamkarotes medus
- 1 tējkarote vaniļas ekstrata
- šķipsniņa sāls
- pēc izvēles - apelsīnu vai piparmētru ekstrakts, sasmalcināti rieksti, rozīnes vai citi žāvēti augļi
Pagatavošana:
1. Sasmalcini kakao sviestu ar rīvi.
2. Ielej lielākā katlā ūdeni. Tad ūdenī ievieto mazāku bļodu un liec vārīties.
3. Mazajā bļodā ieber sasmalcināto kakao sviestu un maisi to līdz tas ir izkusis viendabīgā masā. Tad tam pievieno kakao pulveri un pārējās sastāvdaļas. Visu turpini maisīt līdz izveidojusies šokolāde.
4. Kad šokolāde gatava, noņem to no uguns un lej izvēlētās formiņās, vai vienkārši atdzesē.
Idejas noformējumam
1. Šokolādes sniegavīri un brieži
Ar pavisam vienkāršiem līdzekļiem iespējams piešķirt šokolādei svinīgu noformējumu. Nelej to formās, bet gan uz vaskota papīra.
Tad saspraud tajā konfektes, mazos zefīriņus un salmiņus, lai izveidotu sev vēlamo svētku personāžu (skat. attēlu zemāk).
Liec šokolādi ledusskapī. Kad šokolāde sacietējusi, ar nazi sagriez to gabalos.
2. Šokolāde ar pārsteigumiem
Kamēr šokolāde vēl nav sacietējusi, pievieno tai konfektes, mazos zefīriņus, cepumus, riekstus, vai ko nu sirds kāro un liec atdzesēties ledusskapī.
Kad šokolāde sacietējusi, sagriez to gabalos.
Avoti:
Komentē