1. Augļu rūķīši
Pavisam vienkāršs veids, kā radīt vizuāli pievilcīgu Ziemassvētku uzkodu, ir to noformēt atbilstoši svētku tematikai.
Lai pagatavotu šādus rūķus, nepieciešams: zemenes, vīnogas, banāni, mazie zefīriņi, zobu bakstāmie vai irbulīši.
Vispirms pārgriez uz pusēm zemenes un sagriez ripiņās banānu. Tad ņem zobu bakstāmo vai irbulīti un uz tā dur visas sastāvdaļas atbilstošā secībā - vīnoga, banāna ripiņa, zemenes smailā puse, mazais zefīriņš.
Rezultātā iegūsi neparastu un gardu rūķu armiju.
2. Spieķīši zefīra kupenās
3. Saldēta banāna pingvīns
Šie amizantā paskata pingvīni lieliski papildinās svētku galdu, turklāt piešķirs tam nelielu "vieglumu", jo nav iespējams nesmaidīt, ieraugot šo uzkodu.
Lai pingvīnus pagatavotus, vajadzēs: banānus, šokolādi (izkausētu), konfektes, kas izskatās pēc acīm, M&M oranžās krāsas konfektes.
Banānus pārgriez uz pusēm un to augšējo daļu iemērc šokolādē. Pievieno konfekšu acis. M&M oranžās konfektes pārgriez uz pusēm. Vienu no tām pievieno daļai, kur ir acis. Divas oranžo konfekšu daļas ar šokolādes palīdzīobu pistiprini banāna daļas apakšgalā, kur tās kalpos kā "pleznas".
Kad pingvīni sagatavoti, liec tos ledusskapī un atdzesē.
Komentē