ĀBOLU ČIPSU PAGATAVOŠANAI NEPIECIEŠAMS:
- āboli
- garšvielas- kanēlis, ingvers
- cepamais papīrs
- cepamā plātne
- nazis/rīve
PAGATAVOŠANA:
1. Vispirms ābolus rūpīgi nomazgā un noslauki
2. Ar naža palīdzību izņem ābola serdi. Pēc tam tos ar nazi, vai rīvi sagriez pāris milimetrus biezās šķēlēs.
3.Sagrieztās ābolu ripiņas kārto uz cepamās plātnes, kas noklāta ar speciāli cepšanai paredzēto papīru.
4. Ja vēlies paspilgtināt ābolu čipsu garšu, vienu to pusi pārber ar garšvielām- kanēli, ingveru.
5. Sagatavotās ābolu šķēlītes, kas izvietotas uz cepamās plātnes ievieto cepeškrāsnī. Svarīgi- pirms ievietošanas cepeškrāsnī, tai jābūt uzkarsētai. Ābolu cepšana notiek aptuveni 100 grādu temperatūrā.
6. Ābolus cep tik ilgi, līdz tie kļuvuši daudz plānāki, nedaudz brūngani. Ja vēlies, lai pēc cepšanas tie ir nevis mīksti, bet nedaudz kraukšķīgi, cep tos aptuveni stundu no katras puses.
Padoms! Jo plānākas būs sagrieztās ābolu šķēles, jo ātrāk ābolu čipsi būs gatavi. Lai labi garšo!
Komentē