MANDEĻU PIENA PAGATAVOŠANAIS NEPIECIEŠAMS:
- krūze mandeļu
- 3,5 glāzes filtrēta ūdens+ ūdens mandeļu mērcēšanai
- škipsniņa kanēļa
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
- stikla trauks uzglabāšanai
- marle/riekstu piena pagatavošanas maisiņš
- blenderis
MANDEĻU PIENA PAGATAVOŠANA
1. Ieber mandeles stikla traukā un pārlej ar ūdeni. Tām pirms tālākas gatavošanas ūdenī jāmirkst 8 stundas. Ja vēlies, lai process ir ātrāks, tad mandeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj tās tajā aptuveni stundu.
2. Pēc noteiktā laika posma ūdens, kurā atrodas rieksti būs kļuvis nedaudz duļķains. To rūpīgi nolej nost un riekstus ieber blenderī.
3. Blenderī iebērtajiem riekstiem pievieno filtrēto ūdeni un rūpīgi tos samal. Sablenderētajai masai jābūt piena baltumā.
4. Sagatavoto riekstu un ūdens masu lej marlē, vai riekstu piena pagatavošanai speciāli paredzētajā maisiņā. Ar rokām no tā rūpīgi izspied izveidoto riekstu pienu.
5.Riekstu pienam pievieno kanēli, vaniļas esenci un rūpīgi samaisi.
6. Gatavo riekstu pienu lej sterilizētā stikla traukā un uzglabā ledusskapī.
Atceries! Pagatavotā riekstu piena derīguma termiņš ir trīs dienas! Lai labi garšo!
Komentē