Kā skaisti noformēt Valentīna dienas brokastis

Virtuvē 9.februāris 2020
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Baiba Puriņa
 
Valentīna diena tuvojas straujiem soļiem. To var svinēt, var nesvinēt - tā ir absolūti brīva izvēle, taču ar mīlestību pagatavotas un skaisti pasniegtas brokastis vienmēr tiks novērtētas. Paskat, cik skaisti iespējams pasniegt ierastās brokastu olas ar bekonu, ja ļaujas radošajam garam.
Olas, bekons un dārzeņi ir klasiska brokastu kombinācija. Taču to ir ļoti vienkārši iespējams pārvērst mīlestības pilnā maltītē, pārsteidzot otru ar sirsnīgu uzmanības apliecinājumu.

1. Ola ar "zelta sirdi"

ierastās ceptās olas vietā, pasniedz olu ar "zelta sirdi". Vispirms atdali olas baltumu no dzeltenuma. Tad ņem talkā piparkūku vai cepumu sirds formu, ko novieto uz pannas un tad tajā lej olas dzeltenumu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad ņem apaļu formu un tajā ielej atdalīto olas baltumu. Kad ola gatava, ar lāpstiņu to uzmanīgi ar visām formiņām noņem no pannas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ieteikums: ja mājās nav sirds formiņas, var izmantot cīsiņu. Pārgriez cīsiņu gareniski uz pusēm, taču tā, lai viens gals paliek "noslēgts". Garās malas pārloki uz āru un sastiprini ar zobu bakstāmo. Apcep nedaudz sirds formas cīsiņu uz pannas un tad tajā iesit olu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. Bekona sirdis

Arī bekona šķēles iespējams pārvērst "bekona sirdīs". Vispirms pārloki bekona šķēli gareniski uz pusēm. Pārgriez to uz pusēm.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Vienas puses augšdaļu pārloki nedaudz ieslīpi pār šķēles augšdaļu. Tāpat izdari ar otru pusi, tikai pretējā virzienā. Garākās malas abiem gabaliem krusteniski pāliec vienu otrai pāri. Rezultātā jāizveidojas sirds formai.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Šādas bekona sirdis liec uz cepamā papīra un ievieto cepeškrāsnī.

3. Tomātu sirdis

No ķiršu tomātiem iespējams radīt sirds formas dārzeni. Vispirms tomātu gareniski pa diognāli pārgriez.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad vienu no malām apgriez otrādi un novieto blakus. Ņem talkā zobu tīrāmo kociņu un ar to abas puses sastiprini. Šādi iegūsi tomātu sirdis, ar kurām pabeigt brokastu noformējumu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Rezultāts:

Kad produkti ieguvuši sirds formas, atliek tos skaisti izvietot uz šķīvja un, vislabāk, pasniegt gultā savam mīļotajam cilvēkam.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Arī citus produktus iespējams pārvēst "sirdīs" - sagriez gurķi sirds formā, vai izveido sirds formu no paprikas šķēlēm. Tāpat olu vari cept grauzdiņā, kura mīkstums izgrebts sirds formā.

Avots 1

Avots 2

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija