Sastāvdaļas 12 gabaliņiem
- 600 g rupjmaizes, grauzdētas un saberztas sīkās drumstalās
- 5 nelieli Latvijas āboli
- 150 g brūnā cukura
- 640 g skābā krējuma
- 2 olas
- 100 g lielogu dzērveņu
- 1 tējkarote kanēļa
Pagatavošana:
Olas, skābo krējumu, cukuru un kanēli samaisa vienā masā.
Kūku cepamajā formā kārto trīs kārtas: rupjmaizes drumstalas, skābā krējuma masa, sagriezti āboli un dzērvenes. To atkārto trīs reizes.
Liek krāsnī 170 °C temperatūrā un cep 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Pasniegt kopā ar Mežpils tumšo alu var gan svētkos, gan ikdienā, kā ar saldējumu, tā arī ar vaniļas mērci.
Rupjmaizes sacepuma receptes autors pavārs Renārs Purmalis.
Komentē