Sīpolu gredzeni alus mīklā
Sastāvdaļas
- 3 lieli sīpoli
- 150 g kviešu miltu
- 1/2 tējk. sodas
- 200 ml alus
- Rapšu eļļa vārīšanai
- Sāls, malta paprika, pipari un citas garšvielas.
Pagatavošana
-
Sagriez sīpolus šķērseniski 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadali atsevišķos gredzenos.
-
Bļodā samaisi miltus, pievieno sodu, sāli, papriku, piparus (var izmantot arī citas garšvielas).
-
Katru sīpola gredzenu apviļā sausā miltu maisījumā un noliec uz šķīvja.
-
Miltu maisījumam pielej alu un samaisi to līdz viendabīgai konsistencei.
-
Uzkarsē eļļu (tai jābūt ap 180 C, bet nepārkarsē - eļļai nav jādūmo).
-
Ar dakšiņu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērcē mīklas maisījumā un liec karstā eļļā.
-
Vāra eļļā līdz zeltainai garozai (~1 min).
Kraukšķīgās uzkodu maizītes ar bekonu
Sastāvdaļas
- 125 g plānās šķēlēs sagriezta bekona
- 6 šķēles tostermaizes
- 100 g krēmsiera
- 20 g smalki sagrieztu zaļo lociņu
Pagatavošana
-
Sajauc krēmsieru ar zaļiem lociņiem. Uzsmērē nedaudz krēmsiera katrai maizes šķēlei.
-
Cieši sarullē maizes šķēli ruletē.
-
Aptin katru ruletīti ar bekona šķēli un pārgriez uz pusēm.
-
Cep 10-15 min 180 grādu karstā cepeškrāsnī, līdz bekons kļūst kraukšķīgs. Pasniedz siltus.
Receptes autore Jevgēnija Jansone.
Komentē