RECEPTE Lieldienām! Gardais olu sacepums

Virtuvē 10.aprīlis 2020
 
Publicitātes foto/Rimi gardēži
Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot pašiem savas nelielas svinības. Ja arī šobrīd iespējas doties pie dabas ir ierobežotas, vari sarīkot svētkus piemājas dārzā vai mājoklī un pagatavot ko gardu svētku galdam. Lieldienas var svinēt gan tautas tradīcijās, gan kā reliģiskus svētkus, bet var padarīt arī par vieglu, priecīgu un modernu ģimenes kopā sanākšanu par godu pavasarim.

Nepieciešams:

  • Kukulis tostermaizes - baltmaizes vai pilngraudu
  • 1⁄2 paciņa sviesta
  • 8 olas
  • 500 ml saldā krējuma
  • 400 g sarīvēta oranžā Čedaras siera
  • 300 g bekona (pēc izvēles)
  • 400 g svaigu vai saldētu brokoļu
  • 2 ēd. k. Provansas garšvielu
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. Piecu piparu maisījuma
  • 3 ēd. k. rīvmaizes

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta. Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.

Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto. Sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē. Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos. Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.

Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. Pasniedz karstu.

Publicitātes foto/Rimi gardēži

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija