Kā vēstulē norāda Elizabete II, šī recepte paredzēta 16 cilvēkiem, bet viņa uzsver, ka taisot mazāku daudzumu, karaliene vienkārši izmantojot mazāk miltu un piena, pārējās sastāvdaļas lietojot tajos pašos daudzumos.
Sastāvdaļas:
- 4 tējkarotes miltu;
- 2 tejas krūzes piena;
- 2 olas;
- 4 ēdamkarotes pūdercukura;
- 2 tējkarotes sodas;
- 3 tējkarotes vīnakmens pulvera (noperkams konditorejas preču veikalos);
- 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta.
Pagatavošana:
Kopā samaisi olas, cukuru un vienu tējas krūzi piena. Tad tiem pievieno miltus un visu kārtīgi samaisis. Beigās pievieno atlikušo pienu.
Pievieno sodu un vīnakmens pulveri, kā arī izkausēto sviestu.
Tad sasildi pannu un eļļas vietā izmanto uz tās sviestu.
Uz pannas uzlej divas līdz trīs lielas karotes ar mīklu (ievēro, lai mīkla nesaplūst vienā gabalā, ja vēlies atsevišķas pankūkas). Kad virspusē sāk burbuļot sviests, apmet pankūkas otrādi. Tās būs gatavas, kad to abas puses kļūs viegli brūnas.
Pasniedz ar augļiem, ogām, kļavu sīrupu, šokolādi vai ievārījumu.
Komentē 1
Nepareiza recepte vai nepareizs tulkojums, kādas pankūkas var sanākt ar 4 tējk. miltu, Es liku ēdamkarotes, bet tāpat nekas labs. Un tas vīnakmens pulveris. Nav teikts, ka jāgaida kāds laciņš pirms cepšanas.Man sanāca šausmas, ne karaliskas pankūkas. Un kas ar sāli? nevajag? Gribētu izlasīt oriģinālu vai arī karalienes pavāri ir faķīri