Karalienes Elizabetes II mīļākās pankūkas; vienkārša recepte ar karalisku iznākumu

Virtuvē 11.maijs 2020
 
PA/Scanpix/Leta
Baiba Puriņa
 
Beidzot atklātībā nākusi karalienes Elizabetes II iecienītāko pankūku recepte, vēsta "Daily Star". Iznākums esot pat tik garšīgs, ka par šo pankūku fanu kļuvis arī bijušais ASV prezidents Dvaits Eizenhauers, kurš ar sievu Mārniju vizītē apciemoja Elizabeti, kad viņai bija tikai 34 gadi. Recepte aprakstīta vēstulē, ko karaliene sūtījusi prezidentam un 2013. gadā tā publicēta grāmatā.
Kā vēstulē norāda Elizabete II, šī recepte paredzēta 16 cilvēkiem, bet viņa uzsver, ka taisot mazāku daudzumu, karaliene vienkārši izmantojot mazāk miltu un piena, pārējās sastāvdaļas lietojot tajos pašos daudzumos.

Sastāvdaļas:

  • 4 tējkarotes miltu;
  • 2 tejas krūzes piena;
  • 2 olas;
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura;
  • 2 tējkarotes sodas;
  • 3 tējkarotes vīnakmens pulvera (noperkams konditorejas preču veikalos);
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta.

Pagatavošana:

Kopā samaisi olas, cukuru un vienu tējas krūzi piena. Tad tiem pievieno miltus un visu kārtīgi samaisis. Beigās pievieno atlikušo pienu.

Pievieno sodu un vīnakmens pulveri, kā arī izkausēto sviestu.

Tad sasildi pannu un eļļas vietā izmanto uz tās sviestu.

Uz pannas uzlej divas līdz trīs lielas karotes ar mīklu (ievēro, lai mīkla nesaplūst vienā gabalā, ja vēlies atsevišķas pankūkas). Kad virspusē sāk burbuļot sviests, apmet pankūkas otrādi. Tās būs gatavas, kad to abas puses kļūs viegli brūnas.

Pasniedz ar augļiem, ogām, kļavu sīrupu, šokolādi vai ievārījumu.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / Pixabay

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Nepareiza recepte vai nepareizs tulkojums, kādas pankūkas var sanākt ar 4 tējk. miltu, Es liku ēdamkarotes, bet tāpat nekas labs. Un tas vīnakmens pulveris. Nav teikts, ka jāgaida kāds laciņš pirms cepšanas.Man sanāca šausmas, ne karaliskas pankūkas. Un kas ar sāli? nevajag? Gribētu izlasīt oriģinālu vai arī karalienes pavāri ir faķīri

28.februāris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija