8 ēdieni, kurus nedrīkst atkārtoti sildīt, lai nekaitētu veselībai

Virtuvē 15.jūnijs 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.

pexels.com

1. Kartupeļi

Vairākkārt sildot kartupeļus, tie zaudē garšu, kā arī ievērojami mazinās to veselīgās īpašības. Kā norāda "Independent", atkārtoti sildīti kartupeļi folijā istabas temperatūrā var būt par cēloni arī botulismam (botulisms ir toksiska uztura infekcija, kas rodas uzturā lietojot inficētus pārtikas produktus).

Kartupeļu biezputru un kartupeļus frī vislabāk apēst uzreiz, bet vārītu kartupeļu pārpalikumus var pievienot salātiem.

pexels.com

2. Vistas gaļa

Atkārtoti sildot vistas ēdienus, mainās tajos esošo proteīnu sastāvs, kas var novest pie gremošanas sistēmas traucējumiem, norāda "Independent".

Labāk vistas pārpalikumus izmanto salātos vai pagatavo sviestmaizi.

pexels.com

3. Rīsi

Rīsos ir daudz vitamīnu, minerālvielu un aminoskābju, kā arī baktēriju sporas, kas izdzīvo pat pēc to pagatavošanas. "Independent" norāda, ka pagatavotos rīsos, kas atstāti istabas temperatūrā, vairosies baktērijas, kuras atkārtota sildīšana neiznīdēs, tādejādi izraisot pat saindēšanos.

pexels.com

4. Bietes

Bietes saglabā savas veselīgās īpašības pat zupā. Taču nav ieteicams bietes atkārtoti sildīt, jo tajās ir arī daudz nitrātu, vēsta "Independent".

Protams, visveselīgākās ir svaigas bietes, ko var izmantot smūtijos un salātos.

pexels.com

5. Sēnes

Sēnes ir ļoti "viltīgas", jo, lai gan tajās ir daudz proteīnu, vitamīnu un aminoskābju, tās organismam ir grūti pārstrādāt. Kā norāda "Independent", atkārtoti sildot ēdienus, kuros ir sēnes, mainās proteīnu sastāvs tajās un tās var veicināt vēdera uzpūšanos.

pexels.com

6. Spināti

Spināti ir ļoti veselīgi, jo tajos ir daudz vitamīnu un minerālvielu. "Inependent" norāda, ka spināti ir arī pilni ar nitrātiem, kas kļūst par nitrītiem pēc to atkārtotas sildīšanas.

Labāk ēd svaigus spinātus vai pievieno tos smūtījiem, salātiem un sviestmaizēm.

pexels.com

7. Selerija

Selerija ir lieliska zupas sastāvdaļa, taču to nedrīkst sildīt mikroviļņu krāsnī. Kā norāda "Mirror", selerija satur nitrātus, kas kļūst par toksiskiem nitrītiem, kad to atkārtoti silda.

pexels.com

8. Olas

Lai gan šaubāmies, ka kāds mikroviļņu krāsnī silda, piemēram, brokastu omleti vai vārītas olas, tik un tā "Mirror" brīdina to nedarīt, jo pēc sildīšanas olas kļūst toksiskas.

Labāk aukstas vārītas olas izmanto salātos vai sviestmaizēs.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija