Pārsteidz līgotājus ar īpašo Līgo kūku

Virtuvē 14.jūnijs
 
Cookbook
Ilze Šteinfelde
 
Arī Līgo svētku svinētāji ir pelnījuši kārtīgu kūku. Pārsteidz tos ar burvīgu kūku, kuras pildījumu veido melleņu biezenis.

Sastāvdaļas:

  • Melleņu biezenis: 200 g
  • Sviests: 150 g
  • Cukurs: 200 g
  • Olas dzeltenums: 3 gab
  • Mascarpone siers: 500 g
  • Kviešu milti: 100 g
  • Olas: 5 gab

Pagatavošana:

Biskvītam olas saputo ar 100 g cukura. Tad saputotajā masā iesijā miltus.

Biskvītu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.

Biskvīta gatavību pārbauda, iedurot koka koka irbulīti: ja to iedurot biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.

Kad biskvīts gatavs, to atdzesē un vēlāk pārgriež horizontāli uz pusēm.

Melleņu krēmam melleņu biezeni ieliek katliņā, pievieno olu dzeltenumus, 100 g cukura un karsē, visu laiku maisot. Kad parādās pirmie burbuļi, katliņu noņem no uguns (melleņu masai neļauj sākt vārīties) un pieputo sviestu.

Noliek atdzesēties.

Atdzisušam pieputo Maskarpones sieru.

Kārto kūku: uz apakšējās biskvīta kārtas uzsmērē pusi krēma, tad uzliek otru pusi biskvīta un virsu nosmērē ar atlikušo krēmu.

Ieliek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija