Sastāvdaļas:
- Melleņu biezenis: 200 g
- Sviests: 150 g
- Cukurs: 200 g
- Olas dzeltenums: 3 gab
- Mascarpone siers: 500 g
- Kviešu milti: 100 g
- Olas: 5 gab
Pagatavošana:
Biskvītam olas saputo ar 100 g cukura. Tad saputotajā masā iesijā miltus.
Biskvītu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
Biskvīta gatavību pārbauda, iedurot koka koka irbulīti: ja to iedurot biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.
Kad biskvīts gatavs, to atdzesē un vēlāk pārgriež horizontāli uz pusēm.
Melleņu krēmam melleņu biezeni ieliek katliņā, pievieno olu dzeltenumus, 100 g cukura un karsē, visu laiku maisot. Kad parādās pirmie burbuļi, katliņu noņem no uguns (melleņu masai neļauj sākt vārīties) un pieputo sviestu.
Noliek atdzesēties.
Atdzisušam pieputo Maskarpones sieru.
Kārto kūku: uz apakšējās biskvīta kārtas uzsmērē pusi krēma, tad uzliek otru pusi biskvīta un virsu nosmērē ar atlikušo krēmu.
Ieliek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties.
Komentē