Sastāvdaļas (4 glāzēm):
- 16-20 ripiņās sagrieztas zemenes
- 60 g piparmētru lapu un zariņu
- ~200 ml gaišā ruma
- 4 ēdamk. cukura
- sula no 1 laima
- atdzesēts gāzēts ūdens
- ledus
- laims rotāšanai
Pagatavošana:
Šeikerī vai piestā saspaidi piparmētru lapas ar cukuru, lai piparmētras kļūtu aromātiskākās. Saliec piparmētras 4 glāzēs, katrā glāzē ielej nedaudz laima sulas un ap 50 ml ruma. Piepildi glāzes ar ledu un zemeņu šķēlītēm. Pārlej ar gāzēto ūdeni, rotā ar laimu un baudi aukstu!
Receptes autore Jevgēnija Jansone (Zemo cenu dzērienu un vīnu veikals AlkOutlet sadarbībā ar Bacardi rumu)
Komentē