Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā viegli pagatavojamu un garšīgu brokastu ēdienu recepti, kas ļoti patiks bērniem un nodrošinās labu dienas sākumu arī pieaugušajiem!
Gatavošanas laiks 10 min.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 2 sakultas olas, sakultas
- 8 maizes šķēles gaišās maizes (derēs jebkura tipa baltmaize, bet vislabāk izmantot pilngraudu kviešu vai kliju maizi, vai maizi ar sēklām)
- 1 glāze piena
- 1 tējk. cukura
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 tējk. kanēļa
- 1/4 tējk. muskatrieksta
- nedaudz rapšu eļļas cepšanai
Mērcei:
- 150 g rikottas siera
- 1 ēdamk. vijīga medus vai kļavu sīrupa
- svaigas ogas pasniegšanai
Pagatavošana:
Lielā traukā sajauciet olas, pienu, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu.
Maizi sagrieziet nūjiņās.
Sakarsējiet pannu, iesmērējiet to ar eļļu.
Kamēr panna uzkarst, apmērcējiet maizi olu-piena maisījumā no abām pusēm (neatstājiet maizi šķidrumā, tā var ātri izjukt) un cepiet ~ 1 min no katrās puses, līdz maize ir zeltaina.
Mērcei sajauciet rikottas sieru ar medu vai sīrupu.
Baudiet siltus ar mērci un svaigām ogām.
Komentē