Gatavošanas laiks 20 minūtes
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 1/2 brokoļa
- 1 tējk. rapšu vai olīveļļas
- 4 olas
- 1 ēdamk. sviesta
- 4 pilngraudu tortiljas
- 1 nogatavināts avokado
- sāls un melnie pipari pēc garšas
Mērcei:
- 200 g zaļo zirnīšu (var izmantot saldētos)
- sauja piparmētru
- 1 ēdamk. maskarpone vai jebkura cita krēmsiera
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Sadaliet mazās ziedkopās brokoli. Sakuliet olas.
Uzvāriet zaļos zirnīšus kopā ar piparmētru lapām un kātiem (būs fantastiska smarža, zirnīši perfekti sader ar piparmētrām).
Piparmētras izņemiet ārā, bet karstus zirnīšus sablenderējiet vai sastampājiet kopā ar krēmsieru, pievienojot sāli un piparus.
Uz pannas izkausējiet sviestu. Periodiski apmaisot, sacepiet tajā olu kulteni ar sāli un pipariem. Noņemiet to no pannas!
Uzlejiet uz pannas tējk. eļļas, aptuveni 2-3 minūtes apcepiet tajā brokoļus, lai brokoļi paliek koši zaļi, bet vēl arvien ir kraukšķīgi.
Sagrieziet kubiņos avokado.
Katru tortilju uzsildiet uz pannas aptuveni 20 sekundes. Uzklājiet uz tām olu kulteni, brokoļus, avokado un nedaudz zaļo zirnīšu mērces. Salokiet tortiljas!
Sagrieziet piepildītās tortiljas uz pusēm vai mazākos gabalos un baudiet!
***
Receptes autore: uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
Komentē