Sastāvdaļas (5 porcijas)
- 2 gab. svaiga fenheļa;
- 20 gab. mandeļu skaidiņu;
- 3 gab. apelsīnu;
- 10 g piparmētras;
- 50 g rukolas;
- 50 ml olīveļļas;
- 20 ml ābolu etiķa;
- 40 g sarkano sīpolu
Variācijai:
- 150 g fetas siera;
- 400 g arbūza
Process:
Fenheli pārgriež uz pusēm, nogriež daļu cietās saknes un plāno daļu sasmalcina uz dārzeņu rīves. Lai to padarītu kraukšķīgāku, ieliek ledus aukstā ūdenī līdz brīdim, kamēr salāti jāņem līdzi. Mandeļu skaidiņas apgrauzdē. Sajauc nomazgātu rukolu un piparmētru, kurai noplūktas lapiņas. Apelsīniem nogriež mizu un izgriež vidu, sagriežot tos plānās šķēlēs. Arī sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Lai pagatavotu mērci, samaisa etiķi ar olīveļļu. Variācijai - sadrupina fetas sieru un sagriež arbūzu mazākos gabalos.
Iepriekš sagatavotās sastāvdaļas ņem līdzi atsevišķos traukos, savukārt pirms maltītes salāti jākārto slāņos - trauka apakšā liek apelsīnu, fenheli, sīpolus un zaļumus, ko pārber ar mandeļu skaidiņām un pārlej ar mērci. Variācijai apelsīnu aizstāj ar arbūzu un visu papildina ar fetas sieru.
Receptes autors: šefpavārs Dzintars Kristovskis
Komentē