Brīvdienu pusdienas: liellopu gaļas tartars un saldais ēdiens ar tumšo alu

Virtuvē 16.oktobris 2020
 

2 / 2

Publicitātes foto

Tumšā alū tvaicēti bumbieri ar grauzdētiem lazdu riekstiem un šokolādes mērci

Sastāvdaļas:

  • (4 porcijām)
  • 6 stingri bumbieri
  • 500 ml Mežpils tumšais alus
  • 200 g cukura
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g lazdu riekstu


Pagatavošana:

Lazdu riekstus cep krāsnī 10-15 minūtes 150°C temperatūrā, līdz rieksti ir zeltaini brūni. Riekstus sadrupina, saspiežot ar katliņa pamatni.

Uzvāra saldo krējumu, pārlej šokolādei un maisa, līdz izveidojas viendabīga mērce. Atliek malā atdzēsties.

Bumbierus nomizo un iztīra serdes.

Alum pievieno cukuru un uzvāra. Pievieno bumbierus un vāra 6-8 minūtes atkarībā no to cietības.

Siltos bumbieru uzņem no sīrupa un kārto uz šķīvja, pāri lej šokolādes mērci un pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija