8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

Virtuvē 28.oktobris 2020
 
Baiba Puriņa
 

2 / 8

pexels.com

2. Gatavošanā izmantot pārāk daudz vai maz taukvielas

Pārāk daudz eļļas vai citas taukvielas pievieno ēdienam kalorijas bez vērtīgām uzturvielām. Taču, ja taukvielu ir pārāk maz, tiek zaudētas vērtīgas uzturvielas. Tāpēc uztura speciālists Kriss Solids iesaka eļļu izmantot mērenos daudzumos. Viņš atzīmē, ka arī olīveļļa, rapšu eļļa un sojas pupiņas ir lieliski veselīgo tauku avoti, taču arī tajos ir daudz kaloriju.

Tāpat nevajadzētu no taukvielām izvairīties pilnībā, jo tajās ir vērtīgi elementi, kas palīdz absorbēt taukos šķīstošos vitamīnus.

Noderēja?1

Komentāri 5

Komentē 5

 
Anonīms
 

To sautēto gaļu var ēst pati,ņemot vērā,ka gaļa no lielveikaliem ir butoforija-kādas garšvielas pieliksi,pēc tādām arī garšos.

28.oktobris 2020 Atbildēt

Citu taukvielu vairs nav? Pamuļķie amerikosi! Ritīgu cūkgaļu,kam nevajag nekādas eļļas,pietiek ar saviem tauciņiem un vēl pāri paliek.

28.oktobris 2020 Atbildēt

Nu tak muļķi,kas muļķi-"Nemāciet mani dzīvot-labāk palīdziet materiāli"! Ar mūsu "algām" un cenām uz pārtikas precēm,par to tik vien domāju.

28.oktobris 2020 Atbildēt

Mani jau sāk uztraukt-ēst gatavošana.Ha,ha,ha!!! Ja tik gudri,lai atsūta man kādu muciņu avokādo eļļas-tajā vien tikai gatavošu.

28.oktobris 2020 Atbildēt

Viņi visi ir tik stulbi? Vai tikai tie "apdāvinātākie" māca mūs dzīvot? Nu spriežot pēc Kariņa- mjā! Jautājumu vairs nav.

28.oktobris 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija