8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

Virtuvē 28.oktobris 2020
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Ikvienam no mums pat neapzināti ir izveidojušies savi gatavošanas paradumi. Uztura speciālisti gan apgalvo, ka daži no šiem ieradumiem patiesībā negatīvi ietekmē mūsu organismu un veselību kopumā. Uzzini, no kuriem ēdienu gatavošanas un ēšanas paradumiem būtu ieteicams atteikties.

pexels.com

1. Gaļas pārcepšana

Izrādās, ka gaļas pārcepšana patiesībā var nodarīt vairāk slikta, nekā laba. Uztura speciāliste Liza Ričardsa uzskata, ka būtu labi, ja cilvēki no šī ieraduma atteiktos pavisam: "Pārcepot gaļu, tajā var veidoties savienojumi, kas veicina oksidatīvo stresu un iekaisumu, tie pat var veicināt noteiktu vēža veidu risku."

Ričardsa iesaka labāk gaļu sautēt.

Noderēja?1

Komentāri 5

Komentē 5

 
Anonīms
 

To sautēto gaļu var ēst pati,ņemot vērā,ka gaļa no lielveikaliem ir butoforija-kādas garšvielas pieliksi,pēc tādām arī garšos.

28.oktobris 2020 Atbildēt

Citu taukvielu vairs nav? Pamuļķie amerikosi! Ritīgu cūkgaļu,kam nevajag nekādas eļļas,pietiek ar saviem tauciņiem un vēl pāri paliek.

28.oktobris 2020 Atbildēt

Nu tak muļķi,kas muļķi-"Nemāciet mani dzīvot-labāk palīdziet materiāli"! Ar mūsu "algām" un cenām uz pārtikas precēm,par to tik vien domāju.

28.oktobris 2020 Atbildēt

Mani jau sāk uztraukt-ēst gatavošana.Ha,ha,ha!!! Ja tik gudri,lai atsūta man kādu muciņu avokādo eļļas-tajā vien tikai gatavošu.

28.oktobris 2020 Atbildēt

Viņi visi ir tik stulbi? Vai tikai tie "apdāvinātākie" māca mūs dzīvot? Nu spriežot pēc Kariņa- mjā! Jautājumu vairs nav.

28.oktobris 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija