Vajadzēs:
- Kēksiņus- var iegādāties jau gatavus vai cept pats
Vari izvēlēties mūsu recepti !
- Cepamo papīru
- 2 glāzes cukura
- 1/3 glāze ūdens
- 2 tējkarotes kukurūzas sīrups
- Balto šokolādi
- Sīrupu
- Sarkano ēdiena krāsu
Process:
Ber katlā cukuru, pievieno ūdeni un kukurūzas sīrupu.
Vāra līdz tas sāk burbuļot. Lai pārliecinātos, kas cukurs ir pietiekami izkusis, var mēģināt ar dakšu uzpūst gaisa burbuli. Cukuram jābūt pietiekami staipīgam.
Gatavo šķidrumu lej uz paplātes vai cepeškrāsns pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu.
Ļauj cukuram sacietēt. Pēc tam salauž plāksni dažāda izmēra lauskās.Visvieglāk to būs izdarīt paplāti atsitot pret cietu virsmu.
Salauž plāksni dažāda izmēra lauskās.
Izkausē balto šokolādi. Sagatavotā kēksiņa virspusi iemērc baltajā šokolādē. Pēc tam ļauj tai sacietēt.
Nelielā bļodiņā lej sīrupu un tam pievieno sarkano ēdiena krāsu. Maisa līdz iegūsi vēlamo toni.
Kad baltā šokolāde sacietējusi, mērc cukura lauskas sarkanajā sīrupā un dur kēksa virspusē. Lai pastiprinātu efektu, vēl pa virsu vari pilināt “asinis”.
Ar cukura lauskām iespējams dekorēt arī citus Helovīnu gardumus.
Komentē