Melno lenteņu pasta būs lielisks, tematisks un viegli pagatavojams pamatēdiens Halovīnu svinētājiem. Šī maltīte izskatās patiesi šausminoši, taču tā ir ļoti ātri pagatavojama, garda un veselīga!
Sastāvdaļas (2 personām):
- 200 g melnās pastas (derēs tagliatelle, lingvini vai spagetti)
- 2 ēdamk. olīveļļas
- 2 plānās strēmelītēs sagrieztas ķiploku daiviņas
- 100 g strēmelītēs sagrieztu saulē kaltētu tomātu
- ~80 g rīvēta Parmezāna tipa siera
- sāls un pipari
Pagatavošana:
Katlā uzvāriet ūdeni, pievienojiet nedaudz sāls un pagatavojiet pastu atbilstoši gatavošanas instrukcijai, tad nokāsiet un nolieciet malā. Lielā pannā uzkarsējiet olīveļļu, viegli apcepiet tajā ķiplokus. Pievienojiet tomātus, apcepiet visu vēl 1 minūti. Pannā pievienojiet pastu, ik pa laikam apmaisot, gatavojiet visu vēl 1 minūti. Pievienojiet sieru, sāli, piparus un baudiet Visu svēto dienas priekšvakara vakariņas!
Viktorija Kožemjakina
Receptes autore: uztura speciāliste Jevgēnija Jansone
Komentē