Izmēģini! Saldo piparkūku piku recepte

Virtuvē 25.decembris 2021
 
Ekrānuzņēmums no video
"Rimi" dalījies ar recepti, kurā jūtamas svētku garšas - kanēlis, krustnagliņas, ingvers... Nobaudi!

Sastāvdaļas (24 porcijas)

Piparkūku mīkla

  • Milti
    375g
  • Tumši brūnais cukurs
    150g
  • Cepamā soda
    3/4TK
  • Kanēlis
    1ĒK
  • Malts ingvers
    1ĒK
  • Maltas krustnagliņas
    1/2TK
  • Sāls
    1/2TK
  • Sviests
    170g
  • Iesala ekstrakts
    255g
  • Piens
    2ĒK
  • Cukurs
    100g
  • Pūdercukurs
    60g

Pagatavošana

1. Bļodā ber miltus, brūno cukuru, sodu, kanēli, ingveru, krustnagliņas, sāli un kārtīgi samaisa.

2. Pievieno klāt sviestu. Ar elektrisko mikseri maisa līdz vienmērīgai masai.

3. Pamazām pievieno iesala ekstraktu un pienu. Turpina miksēt.

4. Masu liek ledusskapī uz 30 min, lai sacietē.

5. Tikmēr uzsilda krāsni uz 180°C. Cepampannu izklāj ar cepampapīru.

6. No masas veido bumbiņas. Katru rullē cukurā, tad pūdercukurā. Liekot uz cepampannas, bumbu piespiež klāt, lai veidotos cepumu forma.

7. Liek cepties uz 12 minūtēm. Tad ļauj atdzist uz cepampannas 2 minūtes un pārliek uz trauka atdzesēties.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija