Sastāvdaļas (aptuveni 6-8 porcijām):
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 2 seleriju kāti
- 1 burkāns
- 2 ēdamk. olīveļļas
- 1 tējk. sarkanās paprikas pulvera
- 1 tējk. kumīna sēklu
- 1-2 rozmarīna zariņi vai 1 tējk. kaltētā rozmarīna
- 1 vidēja izmēra kartupelis
- 1 konservētu tomātu bundža (350-400 g)
- 1,5 litrs dārzeņu buljona
- 100 g lēcu (jebkuras krāsas)
- 100 g spinātu lapu
- sāls, melnie pipari
- asā paprika rotāšanai
- maize vai grauzdiņi pasniegšanai
Pagatavošana
-
Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un dažas minūtes apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus, seleriju kātus un burkānus.
-
Nomizo un sagriez smalkos kubiņos kartupeli, pievieno to dārzeņiem.
-
Pieber maisījumam garšvielas, apmaisi un nedaudz apcep.
-
Pielej dārzeņu buljonu, pieber lēcas un kubiņos sagrieztus konservētos tomātus ar visu šķidrumu.
-
Zupu uzvāri un turpini gatavot uz lēnas uguns aptuveni 20-25 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas kļūst mīksti.
-
Pievieno zupai spinātu lapas un vēl mazliet pavāri, lai arī spināti kļūst mīksti.
-
Rotā ar svaigām, sakapātām spinātu lapām un asās paprikas šķēlēm.
-
Pasniedz karstu, papildinot ar maizi vai grauzdiņiem.
Receptes autore: uztura speciāliste Jevgēnija Jansone
Komentē