8 vērtīgi triki ar pārtiku virtuvē, kas tevi patīkami pārsteigs

Virtuvē 21.februāris 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Katram saimniekam/cei ir savi virtuves noslēpumi, kas palīdz ikdienā. Taču nenāk par ļaunu, kādreiz kādu kulinārijas gudrību aizgūt arī no citiem, īpaši, ja tie ir pārbaudīti triki, kas atvieglos dzīvi.

pexels.com

1. Kā glābt pārsālītu zupu

Nekrīti izmisumā, jā sanācis pārsālīt zupu. Ieliec zupā mizotus kartupeļus, pāris minūtes pavāri un tad izņem. Kartupeļi absorbēs lieko sāli un zupa būs glābta.

pexels.com

2. Kā glābt piededzinātus rīsus

Rīsi ne vienmēr izvārās izcili - dažreiz tie piedeg pie katliņa apakšas un sabojā visu porciju. Taču, ja tā noticis, nevajag uzreiz mest tos laukā - uzliec uz rīsiem baltmaizes šķēli. Tā absorbēs piedeguma garšu virspusē esošajiem rīsiem.

pexels.com

3. Kā pasargāt kartupeļus no dīgšanas

Nepatīkami, kad gadās aizmirst par kartupeļu krājumiem un tad konstatēt, ka tie ir sadīguši. Lai novērstu dīgšanu, starp kartupeļiem ieliec ābolu. Tas tos pasargās no dīgšanas.

pexels.com

4. Kā ātrāk atsaldēt gaļu

Gaļai ātrāk atsalt palīdzēs tās pārliešana ar etiķi. Tas izkausēs ledu un atjaunos gaļas mīkstumu. Pirms gatavošanas etiķi noskalo.

pexels.com

5. Kā noņemt lieko tauku daudzumu

Ja mērce vai zupa padevusies pārāk taukaina, ietin dvielī dažus ledus gabaliņus un iemērc tos ēdienā. Ledus gabaliņi izvilks liekos taukus.

pexels.com

6. Kā panākt, lai kūka nepielīp veidnei

Lai kūka nepieliptu cepšanas veidnei, kūku ar formu izņem no cepeškrāsns un novieto uz mitra dvieļa. Apgriez veidni otrādi un pīrāgs viegli iznāks no veidnes.

pexels.com

7. Kā cept ēdienus cepeškrāsnī

Lai nebūtu jāmaisa ēdiens, kas ielikts cepeškrāsnī, piemēram dārzeņi, pirms cepšanas uzsildi pannu un tikai tad uz tās izklāj dārzeņus. Rezultātā tie būs brūni no abām pusēm.

pexels.com

8. Kā virtuvē izmantot dušas cepuri

Patiesībā ēdienu pārklāšanai nav obligāti jāizmanto folijs vai pārtikas plēve. Noderēt var arī dušas cepures, kuras ir elastīgas un ļoti ērti izmantojamas, lai apklātu traukus. Turklāt tās var izmazgāt un lietot atkal.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija