Vajadzēs:
- 6 - 8 krūzes popkorna bez garšvielām, atdzesēts;
- 1 glāze sagriezta selerija;
- 1 glāze sagrieztu burkānu;
- 200 grami ūdens kastaņu (pēc izvēles);
- 1 glāze sagriezta sarkanā sīpola;
- 1 glāze pākšu pupiņas, sagrieztas;
- 1 glāze drupināta bekona;
- 1,5 glāzes sasmalcināta Čedaras siera;
- 1 glāze majonēzes;
- 1/3 glāzes skābā krējuma;
- 1 ēdamkarote cukura;
- 1 ēdamkarote brūno sinepju;
- 3 ēdamkarotes ābola etiķa.
Process:
Bļodā ievieto seleriju, burkānus, kastaņus, sīpolus, zirņus, bekonu un Čedaras sieru. Visu samaisa.
Atsevišķā traukā ievieto majonēzi, skābo krējumu, cukuru un sinepes. Lēnām masā iemaisa etiķi.
Dārzeņus bļodā pārlēj ar otrā traukā sagatavoto mērci un samaisa.
Kad salāti gatavi pasniegšanai, tiem pievieno popkornu. Visu samaisa. Pa virsu kaisa atlikušo Čedaras sieru.
Pēc popkorna pievienošanas salāti jāpasniedz nekavējoties.
Komentē