Mini pankūku kūciņas valsts svētku brokastīm

Virtuvē 29.aprīlis
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Anete Ošleja
 
4. maija svētki tuvojas. Sāc gatavoties tiem laikus un pagatavo savai ģimenei šajos svētkos gardas brokastis - mini pankūku kūciņu valsts karoga krāsās!

Sastāvdaļas:

Pankūku mīklai:

  • 1 glāze miltu;
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera;
  • ½ tējkarote sāls;
  • 1 ēdamkarote cukurs;
  • 1 tējkarote kakao;
  • 1 ola;
  • ¾ glāzes piena;
  • 2 tējkarotes izkausēta sviesta;
  • 4 tējkarotes sarkanās pārtikas krāsvielas.

Krēmsiera glazūra:

  • 60 grami krēmsiera;
  • ¾ glāzes pūdercukura;
  • 1 ½ ēdamkarotes piena;
  • ½ tējkarote vaniļas ekstrakta;
  • pūdercukurs dekorēšanai.

Process:

1. Sajauc kopā visas sausās pankūku mīklas sastāvdaļas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pēc tam pievieno klāt visas "slapjās" sastāvdaļas - sviestu, pienu, pārtikas krāsvielu, olu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Kārtīgi samaisi visas sastāvdaļas kopā, lai nebūtu kunkuļi. Mīklai jābūt viendabīgai.

4. Atpūtini pankūku mīklu 15 minūtes.

Pa to laiku ķeramies klāt krēmsiera glazūras gatavošanai.

5. Bļodā ieliec visas glazūras sastāvdaļas. Paņem mikseri un sajauc tās kopā, lai iegūtu viendabīgu masu. Glazūra gatava!

6. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un, kad panna ir pietiekami karsta, sāc cept pankūkas. Pankūkas cep vidēja izmēra, lai pēc tam varētu veidot mini kūciņas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Kad pankūkas ir izceptas, var sākt veidot pankūku svētku kūku.

Liec uz šķīvja vienu pankūku, apsmērē to ar glazūru un liec virsū nākamo. Atkārto iepriekšējo darbību.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Kad trešā pankūka ir novietota, tās augšu izdekorē ar pūdercukuru un pārlēj pāri glazūru.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Mini kūciņa ir gatava. Izbaudi svētku rītu kopā ar ģimeni un gardu našķi!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija