Šķīstošās kafijas putošana ar cukuru un karstu ūdeni padomju laiku cilvēkam nav sveša. Tikai atšķirībā no Korejas Dalgona kafijas, padomju laikos uzputotajai kafijas masai uzlēja karstu ūdeni un tādā veidā baudīja kafiju ar putu cepurīti.
Sastāvdaļas:
- Šķīstošā kafija: 10 g
- Cukurs: 10 g
- Ūdens: 10 g
- Piens: 150 g
Pagatavošana:
Šķīstošo kafiju, cukuru un karstu ūdeni saputo stingrās putās.
Glāzē ielej pienu (karstā laikā ledusaukstu, aukstā laikā - sasildītu) un uz tā uzliek saputoto kafijas krēmu.
Receptē sastāvdaļas vienai porcijai. Ja jāpagatavo vairāk porciju, attiecīgi sastāvdaļu daudzums jāpalielina. Nav vajadzības tās mērīt vai svērt, jo kafija, cukurs un ūdens ir jāņem vienādā attiecībā, piemēram. vienai porcijai vajadzēs 2 tējkarotes šķīstošās kafijas, 2 tējkarotes cukura, 2 tējkarotes karsta ūdens .
Šo kafijas dzērienu var dažādot, piena vietā izmantojot, piemēram, augu pienu; gatavu dzērienu pārkaistot ar rīvētu šokolādi vai kakao; pielejot Īru liķieri utt.
Komentē