Kafijas dzēriens ar piparmētrām un šokolādi
Sastāvdaļas
- 300 - 350 ml svaigi pagatavotas kafijas
- 30 - 50 g melnās šokolādes
- 3 - 4 ēdamkarotes piparmētru sīrupa vai liķiera
- 1 bumbiņa krējuma saldējuma
- Ledus
Pagatavošana
Uzvāra kafiju, kamēr karsta, izkausē šokolādi.
Atdzesē, pievieno pusi saldējuma, sīrupu vai liķieri un ledu.
Masu sablendē.
Pasniedz, rotājot ar saldējumu, rīvētu šokolādi un piparmētru lapiņām.
Var pievienot sasmalcinātu ledu.
Kafijas smūtijs ar banānu
Sastāvdaļas
- 250 ml svaigi pagatavotas kafijas
- 1 banāns
- 250 ml liesa jogurta bez piedevām
- Šķipsniņa kanēļa
- 0,5 ēdamkarotes kakao
Pagatavošana
Sablendē banānu kopā ar jogurtu. Pielej kafiju un vēlreiz samaisa. Noslēgumā maisījumam pievieno kakalo un kanēli.
Vasaras kafija ar lavandu aromātu
Sastāvdaļas
- 100 ml saldā krējuma
- 1,5 tējkarotes maltas kafijas
- 100 ml ūdens
- 1 tējkarote cukura
- 0,5 tējkarotes kaltētu lavandas ziedu
- Sasmalcināts ledus
Pagatavošana
Pārlej kafijai aukstu ūdeni un uzvāra, noņem no uguns.
Kafijas dzirnaviņās samaļ cukuru un lavandu.
Maisījumu ieber kafijā, samaisa. Pielej saldo krējumu, sakarsē, bet nevāra.
Tad masu ar mikseri sakuļ viendabīgās, gaisīgās putās, noslēgumā pievieno sasmalcinātu ledu. Var rotāt ar lavandas zariņu.
Izmēģini arī šīs kafijas receptes!
Komentē