Sastāvdaļas vienai 3 l burkai
- Tomāti
- 2,5 ēdamkarotes sāls,
- 4 ēdamkarotes cukura,
- 5 krustnagliņas,
- 10 melno piparu graudiņus,
- šķipsniņu maltu sarkano piparu,
- 2 lauru lapas,
- 2 ķiploka daiviņas,
- 1 ēdamkarote etiķa esences
- 1 ēdamkarote degvīna.
Pagatavošana
Atlasa vienāda izmēra tomātus - var gan lielākus, gan mazākus, bet tiem jābūt aptuveni vienādiem.
Nomazgā, saliek sterilizētās burkās.
Parasti marinēšanai izvēlas 1 l vai 0,5 l burciņas, bet šai receptei derēs tikai 3 l burkas - kad izmēģināsi, sapratīsi, kāpēc tā.
Pārlej ar verdošu ūdeni, notur 5 - 7 minūtes, nolej šķidrumu katliņā.
Visu uzvāra, uzviršanas brīdī pievieno 1 ēdamkaroti etiķa esences un 1 ēdamkaroti degvīna, šķirdumu ielej atpakaļ burkā, burku aizvāko, apgriež otrādi.
Pēc atdzišanas vēlreiz apgriež otrādi un glabā kā parasti.
Garša izdodas neparasta, sālījums ir gards kā pikants dzēriens. Etiķi nepavisam nejūt!
IZMĒĢINI ARĪ CITAS RECEPTES TOMĀTU MARINĀDEI
Komentē