Kā pagatavot "pumpkin spice latte" jeb pikanto ķirbju latti

Virtuvē 26.septembris 2021
 
Ekrānuzņēmums no inspiredtaste.net
Rudenim piestāv ķirbis. Tas ir daudzfunkcionāls dārzenis, to var izmantot gan dažādu sāļo ēdienu pagatavošanā, gan saldēdienos. Ārzemēs popularitāti ir iemantojis arī kāds ķirbju dzēriens - "pumpkin spice latte" jeb ķirbju pikantā latte. Izmēģiniet!

Vajadzēs:

  • piens;
  • kafija;
  • ķirbju biezenis;
  • cukurs;
  • vaniļas ekstrakts;
  • garšvielas (kanēlis, malts ingvers, muskatrieksts)
  • putukrējums.

Process:

Sākotnēji ir nepieciešams pagatavot ķirbju biezeni un garšvielu maisījumu. Lai pagatavotu biezeni nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas - ķirbis un sāls. Biezeņa pagatavošana aizņems aptuveni 40 līdz 65 minūtes, bet pagatavojot to lielākā daudzumā, to ir iespējams uzglabāt veselu nedēļu ledusskapī vai ilgāku laika periodu saldētavā. Tādējādi nākamreiz gatavojot ķirbju latti, tās pagatavošana aizņems vien pāris minūtes.

Pāgrieziet ķirbi uz pusēm, izņemiet sēklas. Novietojiet ķirbi uz cepešpannas ar pārgriezto pusi uz leju, lieciet cepties cepeškrāsnī. Cepiet ķirbi tik ilgi līdz tas ir mīksts (mīkstums vielgi atdalās no mizas). Pēc tam ķirbi lieciet blenderī un salbenderējiet viendabīgā masā (ja vēlaties varat pievienot klāt sāli). Tas ir arī viss, biezenis ir gatavs!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Lai pagatavotu garšvielu maisījumu nepieciešams malts ingvers, kanēlis, muskatrieksts. Samaisiet 1 ēdk. un 1 tējk. kanēli kopā ar 2 tējk. malta ingvera un 1/2 tējk. muskatrieksta.

pexels.com

Tagad varam gatavot ķirbju latti (receptē norādītais sastāvdaļu daudzums atbilst diviem lattes dzērieniem).

Katliņā ielejiet divas glāzes piena, ielieciet divas ēdk. ķirbju biezeņa (var arī vairāk, ja vēlaties izteiktāku ķirbja garšu), pievienojiet klāt 1/2 tējk. garšvielu maisījumu, vienu līdz trīs ēdk. cukura un vienu ēdk. vaniļas ekstrakta. Samaisiet visu kopā. Lieciet uz plīts slidīties, neuzvāriet to!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Paralēli uzvāriet kafiju. Dzēriena pagatavošanai būs nepieciešama aptuveni 1/2 tase stipras kafijas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Sajauciet kopā kafiju ar ķirbju pienu un pa virsu uzlieciet putukrējumu, mazliet uzkaisiet virsū garšvielu maisījumu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Jūsu ķirbju latte jeb pumpkin spiced latte ir gatava! Lai labi garšo!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija