Pagatavošanas laiks: pusotra stunda
Sastāvdaļas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 240 ml krējuma
- 2 olas
- 280 - 300 g miltu
- 1 tējkarote + 1 šķipsniņa sāls
- 30 g Parmas siera
- 80 g rikotas siera
- 150 g ķirbja biezeņa
- Ceturtdaļtējkarote rīvēta muskatrieksta
Pagatavošana
1․ Sviestu izkausē ūdens peldē un nedaudz atdzesē. Sajauc ar krējumu un viegli sakultām olām.
2․ Miltus apvieno ar 1 tējkaroti sāls, pievieno šķidro olu maisījumu un iejauc mīkstu, elastīgu mīklu.
3․ Pārsedz mīklu ar pārtikas plēvi vai audekla salveti un atstāj uz 15 - 20 minūtēm istabas temperatūrā.
4․ Cieto sieru sarīvē uz smalkas rīves. Sajauc ar rikotas sieru, ķirbja biezeni, šķipsniņu sāls un muskatriekstu.
5․ Mīklu izrullē plānā loksnē un ar glāzes palīdzību izspiež apaļas sagataves.
6․ Uz katras sagataves liek pildījumu un rūpīgi aizlipina malas.
7․ Katliņā uzkarsē ūdeni ar šķipsniņu sāls. Liek tajā vareņikus un vāra 1 - 2 minūtes pēc tam, kad ūdens atkārtoti uzvārījies.
Lai izdotos vēl garšīgāk, gatavos vareņikus var nedaudz apbrūnināt uz pannas.
IZMĒĢINI ARĪ ĪSTUS GRUZĪNU HINKAĻUS!
Komentē