Sastāvdaļas
- 1 citrons
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 2 tējkarotes maltu, kaltētu ķiploku
- 1 tējkarote sāls
- Trešdaļa tējkarotes cūkgaļas garšvielu
- Ceturtdaļtējkarote maltu Kajēnas piparu
- 650-700 g cūkgaļas krūtiņas vai filejas bez kaula
Pagatavošana
1․ Izspiež no citrona 2 ēdamkarotes sulas un sajauc ar olīveļļu, ķiplokiem, sāli, garšvielu un pipariem.
2․ Gaļu sagriež 4 galabiņos, ierīvē ar iegūto maisījumu no visām pusēm.
3․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns un 3-4 minūtes apcep gaļu no vienas puses.
4․ Apgriež gaļu uz otras puses un pārliek pannu līdz 200 °С sakarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 15 minūtes.
Ja nav cepšanai cepeškrāsnī piemērotas pannas, var izmantot cepšanas formu.
5․ Gatavo gaļu izņem no cepeškrāsns un atstāj uz 5 minūtēm pirms pasniegšanas.
Labu apetīti!
Komentē