Pēdējā brīdī! Biezpiena Ziemassvētku sacepums tikai dažās minūtēs

Virtuvē 24.decembris 2021
 
Ekrānšāviņš
Pārsteidz savu ģimeni ar neparastu desertu svētkos, kura pagatavošana prasīs vien piecas minūtes. Tas ir bez miltiem, bez kondensētā piena un bez želatīna.

Sastāvdaļas:

  • 1 un 3/4 glāzes biezpiena (400g);
  • 1/4 tase skābā krējuma (60g);
  • 3 olas;
  • 1/4 tase cukura (70 g);
  • 1/2 tase kukurūzas cietes (60 g;
  • nedaudz sviesta + 1 ēd.k mannas putraimi (veidnei)

mērcei:

  • 1/2 tase svaigu vai saldētu aveņu (100g);
  • 1 glāze svaigu vai saldētu zemeņu (200g) (varat izvēlēties tikai vienu no šiem augļiem) ;
  • 1/4 tase cukura (70-80g);
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes

Process:

Biezpienu, krējumu, olas, cukuru, kukurūzas cieti, ievieto bļodā un samaisa, bet pēc tam sakuļ ar blenderi, lai masa iegūtu viendabīgāku tekstūru.

Ekrānšāviņš

Iesmērē cepamo veidni ar sviestu un apber ar mannas putraimiem.

Ekrānšāviņš

Veidnē ielej maisījumu un liek 30 minūtes cepties 180 grādos.

Ekrānšāviņš

Tad ķeras klāt mērces gatavošanai. Katlā ielej 120 mililitrus ūdens un sasaldētās ogas. Pievieno cukuru.

Ekrānšāviņš

Liek vārīties uz nelielas uguns un nepārtraukti maisa. Procesā ar koka karoti sadala arī ogas. Kad šķidrums kļūst nedaudz biezāks, pievieno ūdenī šķīdinātu cieti.

Ekrānšāviņš

Kad mērce kļuvusi pietiekami bieza, katlu ņem nost no plīts.

Ekrānšāviņš

No krāsns izņem un atdzesē sacepumu. Tad to pārklāj ar mērci.

Ekrānšāviņš

Garnēšanai var izmantot valriekstus.

Ekrānšāviņš

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

es tādu ēdu tālajā čeismidtrešajā. Normāls aveņu biezeņu pievienojums.

24.decembris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija