Sastāvdaļas:
- 1 un 3/4 glāzes biezpiena (400g);
- 1/4 tase skābā krējuma (60g);
- 3 olas;
- 1/4 tase cukura (70 g);
- 1/2 tase kukurūzas cietes (60 g;
- nedaudz sviesta + 1 ēd.k mannas putraimi (veidnei)
mērcei:
- 1/2 tase svaigu vai saldētu aveņu (100g);
- 1 glāze svaigu vai saldētu zemeņu (200g) (varat izvēlēties tikai vienu no šiem augļiem) ;
- 1/4 tase cukura (70-80g);
- 1 tējkarote kukurūzas cietes
Process:
Biezpienu, krējumu, olas, cukuru, kukurūzas cieti, ievieto bļodā un samaisa, bet pēc tam sakuļ ar blenderi, lai masa iegūtu viendabīgāku tekstūru.
Iesmērē cepamo veidni ar sviestu un apber ar mannas putraimiem.
Veidnē ielej maisījumu un liek 30 minūtes cepties 180 grādos.
Tad ķeras klāt mērces gatavošanai. Katlā ielej 120 mililitrus ūdens un sasaldētās ogas. Pievieno cukuru.
Liek vārīties uz nelielas uguns un nepārtraukti maisa. Procesā ar koka karoti sadala arī ogas. Kad šķidrums kļūst nedaudz biezāks, pievieno ūdenī šķīdinātu cieti.
Kad mērce kļuvusi pietiekami bieza, katlu ņem nost no plīts.
No krāsns izņem un atdzesē sacepumu. Tad to pārklāj ar mērci.
Garnēšanai var izmantot valriekstus.
Komentē 1
es tādu ēdu tālajā čeismidtrešajā. Normāls aveņu biezeņu pievienojums.