3 veidi, kā izmantot pēc svētkiem pāri palikušās piparkūkas

Virtuvē 29.decembris 2021
 
unsplash.com
Apkopojām trīs interesantas receptes, kā izmantot pēc Ziemassvētkiem pāri palikušās piparkūkas! Būs gardi!

Ekrānuzņēmums no Yahoo

1. Piparkūku trifeles

Lai pagatavotu piprakūku trifeles nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas. Trifeļu pagatavošanā būs nepieciešamas piparkūkas, krēmsiers, šokolāde.

Trifeļu pagatavošana ir pavisam vienkārša. Sadrupiniet piparkūkas. Cepumu drupatas pievienojet klāt krēmsieram. Samaisiet piparkūkas ar sieru kopā. Pēc tam izveidojiet apaļas bumbiņas. Kad bumbiņas izveidotas, lieciet tās saldētavā uz 20 minūtēm. Kamēr bumbiņas atrodas saldētavā, izkausējiet šokolādi. Pēc tam apaļās bumbiņas iemērciet šokolāde, ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm, lai šokolāde sacietē. Tas arī viss, trifeles ir gatavas! Ja vēlaties tās varat apbērt ar kakao.

unsplash.com

2. Piparkūku piena-saldējuma kokteilis

Lai pagatavotu piena-saldējuma kokteili būs nepieciešamas piparkūkas, vaniļas saldējums, piens, vaniļas ekstrakts, kanēlis, malts ingvers, cukura sīrups vai kāds cits saldinātājs.

Kad visas sastāvdaļas ir sarūpetas, lieciet tās blenderī. Sablenderējiet tās kopā. Pēc tam dzērienu ielejiet glāzē un tas ir gatavs. Ja vēlaties kokteili varat izdekorēt ar piparkūku drupatām, putukrējumu vai kanēli.

unsplash.com

3. Piparkūku batoniņi

Lai pagatavotu piparkūku batoniņus, nepieciešamas vien piecas sastāvdaļas - piparkūkas, pūdercukurs, riekstu, šokolādes vai cepumu sviests, šokolāde, sviests.

Piparkūku batoniņus ir ļoti viegli pagatavot. Sākumā sadrupiniet piparkūkas. Pēc tam sajauciet kopā piparkūku drupatas ar pūdercukuru, izkausētu sviestu un riekstu, šokolādes vai cepumu sviestu. Pēc tam visu masu lieciet uz šķīvja vai cepamās pannas. Masu izlīdziniet, kārtīgi piespiežot pie trauka, izveidojiet lielu taisnsstūri vai četrstūri. Kad tas ir paveikts, izkausējiet šokolādi, pārlejiet to pāri masai. Pagaidiet, kad šokolāde sacietē, sagrieziet masu mazākos gabalos un batoniņi būs gatavi!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija