Kas jāpievieno, vārot pelmeņus, lai tie būtu ideāli gardi?

Virtuvē 6.februāris
 
Nora Krevneva/F64
tl tautaruna.lv
 
Pelmeņus vienmēr var pagatavot neticami garšīgi, ja seko līdzi tam, cik kvalitatīvas ir sastāvdaļas. Taču gala rezultāts būs atkarīgs ne tikai no mīklas un gaļas kvalitātes: ir svarīgi arī tos pareizi pagatavot.

Daudzi izvēlas visvienkāršāko un demokrātiskāko pelmeņu pagatavošanas veidu - vārīt sālsūdenī.

Bet šādu pelmeņu garša nebūs tik spilgta un garda.

Pieredzējušāki pelmeņu cienītāji iesaka ūdenim pievienot buljonu.

Pat visvienkāršākais dārzeņu buljons spēj pārveidot šo ēdienu līdz nepazīšanai, piešķirot mīklai patīkamu garšas pieskārienu.

Bet vistas vai gaļas buljons pārvērš parastos pelmeņus par īstu kulinārijas šedevru.

Noderēja?

Komentāri 17

Komentē 17

 
Anonīms
 

Kaut kas vienreizējs ! Kas to būtu domājis !

31.janvāris Atbildēt

Peļmjaņ Šļahtiču gaumē! Interesanti, ka vienmēr pie rokas ir vistas buljons! Es dodu priekšroku buljonam Daugava

31.janvāris Atbildēt

Vienkārši, ūdenī vārīti, pelmeņi negaršos- arī frikadeļu zupai pievienoju vai vāru buljonā. Parasti- vistas buljons.

31.janvāris Atbildēt
Beerdrinkers Von Kowelenz

Sorry, tavam vīram garšo tā herņa, ko gatavo? Frikadeļu zupa ar buljona kubiņiem! Jebšu, pirms frikadeļu zupas vārīšanas, vispirms vistu novāri? Un tad, hujaks, abus kopā mauc?

4.februāris Atbildēt

Es pelmeņiem pievienoju buljonu, dilles un beigās vēl krējumu. Tad pelmeņus apēdu un arī garšīgo šķidrumu izstrebju. Nekas zudumā neiet, lai arī nav man ne kāķa, ne suņa.

31.janvāris Atbildēt

Buljonu?Ak,dies!Lauru lapā, sāls un pipari..tas arī viss,kas vajadzīgs.

31.janvāris Atbildēt

Adžiku, kādu karoti.

1.februāris Atbildēt

Noteikti būs garšīgi, ja pievienos arī gaļu!

1.februāris Atbildēt

Vienīgā jēdzīgā atbilde.

8.februāris Atbildēt

Vaitad pelmeņos nav gaļa? Klāt taču vajadzētu būt garšvielām. Varbūt nedaudz sāls? Nevajag pirkt negaršīgos.

1.februāris Atbildēt

Pelmeņos gaļas nav!

8.februāris Atbildēt
Beerdrinkers Von Kowelenz

Idiotisms!

Daudzās receptēs- buljons un buljons, vistas, sēņu, govslopa. Buljona kubiņi.

Idioti, ja es vāru zupu ar gaļu, zupā būs buljons. Vārot dārzeņu zupu, iegūstam dārzeņu buljonu. Zivis- zivju buljons. Buljons ir produkta novārījums.

Vārot pelmeņus, ja tajos gaļa iekšā ir, es iegūstu buljonu!

4.februāris Atbildēt
Beerdrinkers Von Kowelenz

Ja kas ēdienam ir absolūti nevajadzīgs, tad tas ir buljons.Un es to teikšu, kā cilvēks ar kulinārijas izglītību un šefpavāra diplomu.

4.februāris Atbildēt

Kas tik tu neesi. Psihologs ar pavāra diplomu. Ēdot tavus ēdienus var mierīgi filozofēt?

7.februāris Atbildēt

Šis atklājums jāvirza Nobela prēmijas nominācijai. Pilnīgi droši! Tas ir absolūti neticams atklājums, kas radikāli mainīs Cilvēces vēstures gaitu.

6.februāris Atbildēt

Gaļinu Blanku!

6.februāris Atbildēt

Tie pelmeņi tik bezgaršigi,ka savādāk nevar-kaut kas jāpieliek klāt.

7.februāris Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija