Kas jāpievieno kotletēm, lai tās būtu mīkstas?

Virtuvē 5.februāris
 
pexels.com
tl tautaruna.lv
 
Katrā virtuvē ir savi likumi, un katrai mājsaimniecei savi kulinārijas triki. Atklāts, kas jāpievieno maltajai gaļai, lai kotletes būtu mīkstas un sulīgas un vienkārši izkustu mutē, raksta belnovosti.by.
Tas izklausīsies nedaudz neparasti, taču saimnieces iesaka mēģināt pagatavot kotletes, pievienojot sarīvētu ābolu.

Lūk, arī recepte!

Kotletēm būs nepieciešams:

malta vistas gaļa - 600 grami;
sāls - 1 tējkarote;
āboli - 2 gabali;
sīpols - 1 gabals;
olas - 2 gabali;
ķiploki - 2 gabaliņi;
kukurūzas milti - 5 ēdamkarotes;
augu eļļa un malti pipari.

Vispirms nomizojam sīpolus un ābolus un tad smalki sagriežam.

Tālāk jāapcep sīpols augu eļļā, pēc tam pievienojiet sasmalcinātus ābolus un apcepiet maisījumu, līdz sīpols ir gatavs.

Tad vajag sasmalcināt ķiplokus, pievienot maltajai gaļai, samaisīt un, pievienojot ābolu-sīpolu maisījumu, sāli un piparus, atkal visu kārtīgi samīcīt.

Veidojam nelielas kotletes, panētas kukurūzas miltos un apcepam uzkarsētā pannā ar augu eļļu.

Noderēja?

Komentāri 15

Komentē 15

 
Anonīms
 

Var likt klāt arī banānus un būs vēl mīkstākas.

2.februāris Atbildēt

Baltmaizi kotletēm nedrīkst mērcēt pienā. Maize jāatmiekšķē ūdenī.

2.februāris Atbildēt

Ēdamkaroti majonēzi jāpievieno mīkstuma!

2.februāris Atbildēt

belnovosti.by- lūk, no kā NRA gūst info par visām lietām???

2.februāris Atbildēt

Un olas 2 gab. nokrāsojam un gaidām Lieldienas!!! :)

2.februāris Atbildēt

Kukurūzas miltiem noteikti vajadzīga palmu eļļa ! 😎

2.februāris Atbildēt

Kas jāpievieno kotletēm, lai tās būtu mīkstas?

Vate.

4.februāris Atbildēt
Beerdrinkers Von Kowelenz

Noteikti jau buljons- buljona kubiņi. Bez tiem ēdiens nav ēdams.

4.februāris Atbildēt

Tak tu droši vien piemīz un tad rij,jo tikai tik tālu sniedzas tavas prāta spējas.Ja jau kubiņus buljona rij.

4.februāris Atbildēt
Beerdrinkers Von Kowelenz > sarmite.nikitina

Nikitina, dīvainas tev tās fantāzijas. Nerātna meitene esi :)))

4.februāris Atbildēt
Juris > 583738203030947

Ja gribi sūlīgu kotleti, tad es masai pievienoju olas uz 0,5 kg 100 gr, pārējo pēc pašu vēlēšanās. Nekad kotletes necep eļļā, eļļa padara kotletes sausas un cietas.

5.februāris Atbildēt
Andris Fon Kiwi IX > 583738203030947

Vinai ir divainas fantazija, te jau beitam waxseri jasmejas - Slims emigrantu izdzimtenis, bēdzis no Latvijas, lai izvairītos no kriminālatbildības par mirušā tēva līķa apgānīšanu

5.februāris Atbildēt

šnicele skaitās laikam tā pati kotlete. Tak lūk, neko garšīgāku par parastu šniceli prastā padomju ēdnīcā, no kotletēm neesmu ēdis. Až siekala ieskrēja mutē.

5.februāris Atbildēt

Es cepu kotletes pēc manas mātes paņēmiena un visiem tās ir bijušas brīnumgardas. Ņemu kilo cūkas šķiņķa , nule septiņi kilo liellopa šķiņķa , samaļ un 4 olas , melnie piperi . sāls , smalki rīvētas vircas un normāla baltmaize , mercēta ūdenī. 2 krietni sīpoli un 4 labas čiploku daiviņas , viss samalts un izmaisīts , noturēts 8 st ledusskapī , vai vēsā telpā .Uz straujas uguns apcep viegli brūnas , liec sautējamajā pannā , tad visu kārtojumu pārlej ar to ko ar ūdeni no pannas nolēji , liec cepeškrāsnī ar 200 gradiem 15- 20 min ... viss gatavs , Buljonam piemaisu bīdeļmiltu putriņu ūdenī šķaidītu , kad uzvārās piesper saldu krejumu ... cel galdā , ciemiņi nebeigs slavēt! Piedevām der mazkartupelīši ar visu mizu cepti cepeškrāsni , derēs arī rīsi vai labi pagatavoti griķi , bet tas jau ir cits stāsts. No šīs porcijas pusdienām pietiks vismaz 6 piaugušajiem un 4 sīčiem, garantēju !

5.februāris Atbildēt

Juri, es Tavu tekstu nokopēšu un izprintēšu savām vajadzībām. Vai drīkst?

6.februāris Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija