RECEPTE: Vistas fileja krējuma mērcē ar Provansas garšaugiem un šampinjoniem

Virtuvē 26.aprīlis
 
Pixabay.com
LifeHacks.lv, Dzivei.lv
 
Rozīnīti šim ēdienam piešķir itāļu garšvielas un mandeļu skaidiņas.

Sastāvdaļas

  • 2-3 vistas filejas
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas + ieziešanai
  • ½ tējkarote Provansas garšvielu
  • 200-250 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 2-3 selerijas kāti
  • 1-2 daiviņas ķiploka
  • 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
  • 400-500 ml trekna saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote miltu

Pagatavošana

1․ Vistas krūtiņas pārkaisa ar sāli un pipariem. Uz pannas sakarsē ēdamkaroti eļļas. Apcep filejas dažas minūtes no katras puses, lai tās mainītu krāsu.

2․ Pārliek vistu ar eļļu ieziestā formā un pārkaisa ar garšvielām.

3․ Sēnes sagriež vidēja lieluma gabaliņos, bet sīpolu, selerijas un ķiplokus - nelielos.

4․ Uz tās pašas pannas sakarsē vēl karoti eļļas. Sēnes, sīpolu un selerijas apcep 3-4 minūtes.

Pievieno ķiplokus un mandeles un gatavo vēl 1 minūti. Liek pannā pie vistas.

5․ Siltu saldo krējumu apvieno ar miltiem, sāli un pipariem. Maisījumu pielej pie gaļas un sēnēm.

6․ Liek formu līdz 180 °С sakarsētā cepeškrāsnī uz 30-40 minūtēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS VISTAS ĒDIENU RECEPTES!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija