9 vienkārši triki, kā izvairīties no pārtikas izšķērdēšanas un ietaupīt naudu

Virtuvē 12.maijs 2022
 
unsplash.com
Viss kļūst arvien dārgāks. Tāpēc svarīgi ir padomāt par to, kā ietaupīt. Apkopojām deviņus vienkāršus trikus, kā samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ietaupot naudu!

unsplash.com

1. Sasaldējiet pienu

Veikalā esiet iegādājies par daudz piena? Drīz pienam beigsies derīguma termiņš, bet ziniet, ka nespēsiet to visu izlietot? Ir pavisam vienkāršs risinājums. Pienu var sasaldēt! Ielejiet pienu ledus trauciņos un ievietojiet to saldētavā. Kad nākamreiz gatavosiet kafiju, pievienojiet tai klāt sasaldēto pienu! Īpaši noderīgi tas būs karstajā vasarā!

unsplash.com

2. Kārtīgi iesaiņojiet sieru

Ja vēlaties izvairīties no tā, ka drīz pēc siera iegādes tas sāk pelēt, ietiniet to cepamajā papīrā. Siers ilgāk saglabāsies svaigs, ja tas tiks kārtīgi iepakots. Sākotnēji sieru ietiniet cepamajā papīrā. Pēc tam to ievietojiet hermētiski noslēgtā traukā, kurā ir ieklāts mitrs papīra dvielis! Tā siers ilgāk saglabāsies svaigs un gards!

unsplash.com

3. Mazgājiet zemenes etiķī

Lai tirgū iegādātās vai paša mazdārziņā salasītās zemenes nebojātos, tās nepieciešams nomazgāt ar etiķi. Eksperti apgalvo, ka mazgājot zemenes etiķī, tās var saglabāties svaigas līdz pat trim nedēļām. Ielejiet bļodā ūdeni, pievienojiet klāt ābolu sidra etiķi, atstājiet tās tur mērcēties aptuveni 15 minūtes. Pēc tam noskalojiet ogas. Nosusiniet ogas ar papīra dvieli un uzglabājiet tās hermētiski noslēgtā traukā.

unsplash.com

4. Izvēlieties sāļu sviestu

Izrādās, ja sviestam ir pievienots klāt sāls, tas ilgāk saglabāsies svaigs. Sviests satur daudz tauku, taču tajā ir zems ūdens daudzums, kas nozīmē to, ka sviests nav laba vieta, kur vairoties baktērijām. Savukārt, ja sviestam ir pievienots sāls, tas vēl vairāk samazina iespēju, ka tur vairosies baktērijas jeb tas ilgāk paliks svaigs un baudāms.

unsplash.com

5. Padoms svaigām salātlapām

Neviens nav sajūsmā, ja ledusskapī atrod savītušas, brūnas salātlapas. Lai izvairītos no šādas situācijas, salātu izšķērdēšanas, tos nepieciešams ietīt folijā. Ja salātlapām nepiekļūs klāt mitrums, tās ilgi saglabāsies svaigas. Otrs veids, kā ilgāk saglabāt salātus svaigus, ir tos iegremdēt ūdenī un turēt hermētiski noslēgtā traukā. Ūdeni ik pēc pāris dienām nomainiet!

unsplash.com

6. Padoms svaigiem spinātiem

Ja jūs bieži vien pēc spinātu iegādes nespējat laikus tos apēst un tie sabojājas, tad šis triks ir priekš jums. Ievietojiet spinātu iepakojumā vienu sloksni papīra dvieļa. Tas palīdzēs absorbēt mitrumu. Tieši mitrums ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc spināti tik ātri sabojājas.

unsplash.com

7. Lai vienmēr svaiga maize

Interesanti! Selerija var palīdzēt ilgāk maizei saglabāties svaigai! Maizes iepakojumā jeb maisiņā blakus maizes šķēlēm ievietojiet seleriju. Laikam ejot, maizes ilgāk saglabāsies svaiga un tik ātri nesacietēs. Tas notiks pateicoties selerijā esošajam mitrumam, maize to uzsūks!

unsplash.com

8. Paildzini miltu "mūžu"

Iegādājoties lielu iepakojumu ar miltiem, to izlietošana var prasīt laiku, ja tos neizmantojat bieži. Lai paildzinātu miltu "mūžu", tos var ievietot saldētavā. Tādējādi miltus varēs lietot arī pēc derīguma termiņa beigām.

pexels.com

9. Glabājiet ķiplokus pareizi

Lielākā daļa cilvēku ķiplokus un sīpolus uzglabā vēsā, sausā vietā vai pat ledusskapī. Bet izrādās, ka vislabākā vieta, kur tos uzglabāt, ir uz virtuves letes papīra maisiņā. Ķiplokus nevajadzētu ievietot plastmasas maisiņā, jo tā tie ātrāk sabojāsies.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija