Nepieciešams (4 porcijas):
- 20 gab. (5 gab. uz personu) jeb aptuveni 500 g saldētas vai mājās
- gatavotas vistas gaļas bumbiņas;
- Pērļu kuskuss vai pērļu grūbas;
- Kale jeb lapu kāposts;
- Burkāni;
- Sīpoli;
- Svaigs buljons vai bio dārzeņu buljona kubiņi.
Pagatavošana:
Pagatavo dārzeņu buljonu vai uzvārītā ūdenī (1000 ml) izšķīdina divus bio dārzeņu buljona kubiņus;
Sīpolus atsevišķi sacep ar burkāniem uz pannas olīveļļā līdz tie ir zeltaini brūni un pievieno buljonam;
Visu vāra kopā 5-7 min. un pievieno pērļu kuskusu vai pērļu grūbas, saplucinātas kale lapas. Garšvielas - piparu un sāli, pieliek pēc izvēles. Vāra 15 min. vai līdz grūbas gatavas;
5 min. pirms pasniegšanas pieliek vistas gaļas bumbiņas un ļauj, lai “uzmet burbuli” - zupa būs gatava pasniegšanai.
Komentē