Šajā receptē var izmantot ne tikai ķimeņu sieru, bet arī citus siera veidus!
Vajadzēs:
- sieru;
- olas;
- miltus;
- rīvmaizi;
- eļļu.
Process:
1. Sagrieziet sieru biezās šķēles vai citā sev vēlamā formā.

2. Uzduriet sieru uz dakšiņas.

3. Apviļājiet sieru miltos.

4. Pēc tam sieru iemērciet olā.

5. Pašās beigās sieru apviļājiet rīvmaizē.

6. Kad tas paveikts, uzkarsējiet katliņā eļļu. Eļļai jābūt tik daudz, lai siera gabaliņi varētu tur "peldēties" jeb jums viņi ir jāfritē.

7. Vāriet sieru eļļā aptuveni divas minūtes.
8. Pēc tam to izņemiet laukā no eļļas. Novietojiet sieru uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļas daudzumu.

Tas arī viss! Pagatavojiet gardu mērcīti un jūsu Jāņu siera uzkoda ir gatava!
Komentē 1
Vai tad kāds vēl 19.jūlijā nav apēdis Jāņu sieru? Nu tad neiesaku tādu nekādā veidā vairs ēst! Tāds jau sen būs apaudzis ar sūnu un sēnēm. :))))