Šefpavāri nosauc 5 izplatītākās kļūdas, kuras pieļaujam, gatavojot ēst

Virtuvē 5.augusts 2022
 
pexels.com
Internetā pieejami daudz un dažādi ēdienu gatavošanas padomi un triki. Bet vai tiem visiem var ticēt? Šefpavāri nosauc 5 izplatītākās kļūdas, kuras pieļaujam, gatavojot maltītes.

pexels.com

1. Nemazgājiet mājputnu gaļu

Daudzi cilvēki pirms mājputnu gaļas (piemēram, vistas gaļas) pagatavošanas to nomazgā. Tas tiek darīts, lai atbrīvotos no netīrumiem un baktērijām. Tomēr "Clink" šefpavārs Daniels Kenijs norāda, ka to nevajadzētu darīt. Šādā veidā netiek "nogalinātas" uz gaļas esošās baktērijas. Izrādās, ka mazgājot gaļu, mēs varam "inficēt" virsmas ar baktērijām, kā rezultātā tās nonāks uz citiem pārtikas produktiem.

pexels.com

2. Izņemiet gaļu savlaicīgi laukā no ledusskapja

"The Banks Fish House" šefpavārs Roberts Sisca norāda, ka nav ieteicams gaļu sākt gatavot uzreiz pēc tās izņemšanas no ledusskapja. Izņemiet to no ledusskapja savlaicīgi un "atpūtiniet", piemēram, uz virtuves dēlīša vismaz 10 līdz 15 minūtes. Tādējādi gaļa vienmērīgāk pagatavosies un būs sulīgāka.

pexels.com

3. Nefritējiet tikko sagrieztus kartupeļus

"Lazy Susan Tapas" šefpavārs Raiens Smits dalās ar padomu, kā pagatavot izcili gardus kartupeļus frī. Tikko svaigi sagrieztus kartupeļus nav ieteicams uzreiz ievietot karstā eļļā. Ja eļļā tiks ievietoti tikko sagriezti kartupeļi, tie uzsūks pārlieku daudz eļļas un apdegs. Ieteicams aptuveni četras stundas pirms kartupeļu fritēšanas tos sagriezt un apbērt ar sāli. Un tikai pēc četrām stundām tos ievietot karstajā eļļā.

pexels.com

4. Nepievienojiet makaroniem eļļu

Ļoti daudzi cilvēki, vārot makaronus, ūdenim pievieno klāt eļļu, lai tie nesaliptu. Šefpavārs Mets Broussards atzīst, ka tā ir eļļas izšķērdēšana. Viņš norāda, ka eļļas nepasargā makaronus no salipšanas.

pexels.com

5. Nepievienojiet marinādei klāt sāli

"Rebel's Guild" restorāna šefpavārs Surajs Čopra norāda, ka viena no izplatītākajām ēdienu gatavošanas kļūdām ir sāls pievienošana marinādei. Tas attiecas gan uz gaļas, gan jūras produktu marinēšanu. Pievienojot klāt marinādei sāli, tā paildzinās marinēšanās procesu jeb garšu "uzsūkšanos" gaļā, jūras veltēs. Kā arī, pievienojot marinādei klāt sāli, gaļa un jūras produkti var kļūt sausi.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija