6 triki, kā paildzināt pārtikas produktu "mūžu"

Virtuvē 3.augusts 2022
 
pexels.com
Portāls "Eat This, Not That" apkopojis sešus vienkāršus trikus, kā paildzināt augļu, dārzeņu, gaļas un graudaugu produktu "mūžu".

unsplash.com

1. Sasaldējiet produktus, kuriem drīz beigsies derīguma termiņš

Ja jums rodas šaubas, ka nespēsiet laikus apēst pārtikas produktus, pirms to derīguma termiņš beidzas, sasaldējiet tos. Saldētavā pārtikas produktus var uzglabāt ļoti ilgu laiku.

unsplash.com

2. Dārzeņus un augļus turiet ledusskapja augšējos plauktos

Lai paildzinātu augļu un dārzeņu mūžu, ieteicams tos novietot ledusskapja augšējā plauktā vai atvilktnēs. Šefpavārs Džoels Gamorans min, ka, jo tuvāk produkti atrodas ledusskapja druvīm, jo ātrāk tie sabojājas. Tas ir pateicoties tam, ka pie durvīm tuvāk esošie produkti ir pakļauti biežai un straujai temperatūras maiņai.

unsplash.com

3. Marinējiet augļus un dārzeņus

Ja esat iegādājies lielu daudzumu svaigu augļu un dārzeņu, bet nespējat tos apēst, iemarinējiet tos. Šādi augļi un dārzeņi saglabāsies svaigi vēl ļoti ilgu laiku.

unsplash.com

4. Termiski apstrādājiet produktus

Termiski apstrādājot, piemēram, spinātus vai kāpostus, tie ilgāk saglabāsies svaigi un gardi. Ja redzat, ka šie produkti sāk vīt, vienkarši tos apcepiet vai novāriet. Līdzīgi ir arī ar gaļas produktiem. Svaigu, neapstrādātu gaļu ieteicams ledusskapī uzglabāt ne ilgāk kā divas dienas. Savukārt termiski apstrādātu gaļu ledusskapī var uzglabāt līdz pat četrām dienām.

unsplash.com

5. Neuzglabājiet maizi ledusskapī

Var šķist, ja maizi ievietosim ledusskapī, tā ilgāk saglabāsies svaiga. Patiesībā tā nav! Uzglabājot maizi ledusskapī, var notikt pretējs efekts - tā ātrāk paliks "veca" jeb kļūs sausa un cieta. Vēsā temperatūra paātrinās maizes izžūšanas un sacietēšanas procesu. Eksperti iesaka maizi uzglabāt maizes kastē.

unsplash.com

6. Kartupeļus uzglabājiet tumšā un vēsā vietā

Kartupeļi ir viens no retajiem produktiem, kurš nesabojājas dažu dienu laikā. Lai paildzinātu kartupeļu "mūžu" un tie, piemēram, nesapūtu, tos ieteicams uzglabāt tumšā un vēsā vietā. Kartupeļus nevajadzētu uzglabāt ledusskapī, bet gan vēsā, sausā un labi vēdināmā vietā.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija