6 efektīvi veidi, kā izmantot citronus virtuves uzkopšanā

Virtuvē 12.septembris 2022
 
pexels.com
Vai zinājāt, ka citronus var izmantot ne tikai uzturā, bet arī virtuves uzkopšanā? Izlasiet un uzziniet, kā vēl var izmantot citronus!

unsplash.com

1. Tīrai mikroviļņu krāsnij

Ikdienā regulāri izmantojot mikroviļņu krāsni, tā ātri var kļūt netīra. Lai atbrīvotos no piekaltušu ēdienu paliekām, ieteicams izmantot citronus. Izspiediet sulu no citroniem, ielejiet to bļodā un ievietojiet bļodu mikroviļņu krāsnī. Ieslēdziet mikroviļņu krāsni un ļaujiet sulai sākt vārīties. Citronu sulas izdalītie tvaiki palīdzēs pēcāk vieglāk iztīrīt mikroviļņu krāsns iekšpusi.

unsplash.com

2. Tīrai trauku mazgājamajai mašīnai

Ja jūsu trauku mazgājamā mašīna vairs nav tik tīra, kā tikko iegādāta, lieciet lietā citronus. Trauku mazgājamās mašīnas augšējā plauktā novietojiet bļodiņu ar citronu sulu. Ieslēdziet to parastajā mazgāšanas ciklā. Sulai sajaucoties ar ūdeni, tā palīdzēs iztīrīt trauku mazgājamo mašīnu.

unsplash.com

3. Grila restīšu tīrīšanai

Teju noslēgusies grila sezona. Tāpēc pirms likt ziemas guļā grilu un tā piederumus, tos nepieciešams rūpīgi notīrīt. Grila restes pavisam viegli no ēdienu atlikumiem, oglēm būs notīrīt ar citronu. Uzduriet uz dakšiņas citrona daiviņu un kārtīgi paberzējiet gar karstu grila resti.

unsplash.com

4. Virtuves kombainu un blederu asmeņu asināšanai

Sasaldētas citrona miziņas var darboties, kā lielisks asmeņu asinātājs. Ievietojiet saldētavā citronu miziņas, kad tās ir sasalušas ņemiet blenderi, virtuves kombainu. Ieslēdziet virtuves iekārtas un ievietojiet tajās sasaldēās miziņas. Tās ne tikai uzasinās asmeņus, bet arī rūpīgi tās notīrīs.

unsplash.com

5. Sudrablietu tīrīšanai

Ja pēc sudraba galda piederumu un procelāna trauku mazgāšanas uz tiem ir palikuši ūdens traipi, izmantojiet citronus. Samitriniet mikrošķiedras lupatiņu ar citronu sulu. Tīriet traukus. Tie būs atkal mirdzoši tīri!

unsplash.com

6. Rīvju tīrīšanā

Nereti izmantojot virtuves rīvi siera sarīvēšanai to ir grūti nomazgāt. Pavisam viegli to būs izdarīt, ja talkā ņemsiet citronu. Pārgrieziet citronu uz pusēm. Ņemiet rīvi un gar to rīvējiet citrona "gaļīgo" pusi. Tādējādi pavisam viegli atbrīvosieties no siera atstātajām "pēdām".

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija