RECEPTE: pikantais tomātu ievārījums

Virtuvē 8.septembris
 
Ekrānuzņēmums no sanjeevkapoor.com/Spicy Tomato Jam
Vai esat kādreiz ēdis tomātu ievārījumu? Ja neesat, tad laiks ir to pašam pagatavot un nobaudīt.

Vajadzēs:

  • astoņus vidēja izmēra tomātus;
  • 10 ēdk. cukura;
  • 1/2 gl. etiķa;
  • 1/2 ēdk. sāls;
  • divas ķiploku daiviņas;
  • 3 cm lielu ingvera šķēlīti;
  • 1/2 tējk. melnās ķimenes;
  • 1/2 tējk. parastās ķimenes;
  • 1/2 tējk. čili pulvera.

Pagatavošana:

1. Smalki sagrieziet tomātus.

2. Ievietojiet tomātus katlā. Pievienojiet tiem klāt cukuru, etiķi. Samaisiet visu kopā un vāriet.

3. Kad tomāti sākuši vārīties, tad pievienojiet klāt sāli, sasmalcinātu ķiploku un ingveru. Visu kārtīgi samaisiet. Un turpiniet vārīt.

4. Pēc brīža tomātiem pievienojiet klāt ķimenes un čili pulveri.

5. Vāriet visu tik ilgi līdz teju viss šķidrums ir iztvaikojis un cukura sīrups sabiezējis. Lai pārbaudītu vai ievārījums ir gatavs, uz šķīvīša uzlieciet nelielu daudzumu ievārījuma. Ļaujiet tam atdzist. Ja tas atdziestot nav šķidras konsistences, tad ievārījums gatavs.

6. Sterilizējiet burkas.

7. Burkās pildiet ievārījumu.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija