Vajadzēs:
- 750 gr. burkānus;
- divus citronus;
- 450 gr. cukuru.
Ja vēlaties, lai džems ilgāk saglabātos svaigs (ilgāk par pāris nedēļām), tad ieteicams tam pievienot klāt brendiju vai citu spirta saturošu dzērienu.
Pagatavošana:
1. Nomazgājiet un nomizojiet burkānus.
2. Sarīvējiet aptuveni 50 gramus burkānu.
3. Pārējos burkānus sagrieziet plānās ripiņās.
4. Katliņā ielieciet sagrieztos burkānu aplīšus. Pārlejiet pāri ūdeni. Vāriet burkānus līdz tie kļūst mīksti.
5. Kad burkāni ir kļuvuši mīksti, lieciet tos blenderī (bez ūdens). Sablenderējiet tos viendabīgā masā.
6. Iegūto biezieni ievietojiet atpakaļ katliņā. Pievienojiet klāt sarīvētos burkānus un cukuru. Vāriet visu piecas minūtes. Regulāri maisiet burkānu biezeni, lai tas nepiedegtu pie katla dibena.
7. Pēc tam ļaujiet iegūtajam džemam nedaudz atdzist un pievienojiet klāt sarīvētu citronu miziņu (no viena citrona) un citronu sulu (no diviem citroniem).
8. Samaisiet visu kopā un pildiet džemu burciņās.
Burkānu džems lieliski saderēs kopā ar pankūkām, smalkmaizītēm, kūkām, graudzētu maizi, krekeriem.
Komentē