Sastāvdaļas
- 900 g laša vai foreles
- 1 l ūdens
- 2 lauru lapas
- 3 melno piparu graudiņi
- Sāls pēc garšas
- 5-6 kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 400 ml saldā krējuma (20%)
- 2-3 diļļu zariņi
Pagatavošana
1․ Lasim nogriež asti, spuras, filejai izņem asakas, noņem ādu, sagriež prāvos kubiņos.
2․ Asti, spuras, ādu un asakas liek katliņā un pārlej ar ūdeni.
Uzvāra, noņem putas un vāra 15-20 minūtes.
3․ Pievieno buljonam lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas, vāra vēl 5-10 minūtes. Pēc tam noņem no karstuma avota un atdzesē.
4․ Dārzeņus notīra. Sīpolu sasmalcina, burkānu sagriež plānās šķēlītēs, kartupeļus - kubiņos.
5․ Nokāsto buljonu uzvāra un pievieno tam dārzeņus. Vāra 12-15 minūtes, kamēr kartupeļi mīksti.
6․ Pieliek sagrieztu zivi un pielej saldo krējumu. Vāra vēl 5-7 minūtes pēc uzvārīšanās. Gatavo buljonu pārkaisa ar kapātām dillēm.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS LAŠA ĒDIENU RECEPTES!
Komentē 2
Krējums sabojā jebkuras zupas garšu. Zupas īsto garšu var izjust to ēdot bez krējuma.
Zupa ar krējumu NAV CAURSPIDĪGA kā attēlā. Elementāri.