Vajadzēs:
- bietes;
- saldo kartupeli;
- kartupeli;
- 1/4 gl olīveļļu;
- 1 tējk. sāls;
- 1,5 tējk. ķiploka pulvera;
- 1 tējk. paprikas pulvera;
- 1,5 tējk. kaltētu pētersīļu.
Pagatavošana:
1. Nomazgājiet dārzeņus.
2. Nomizojiet dārzeņus.
3. Jums būs nepieciešams aptuveni sešas glāzes dārzeņu mizu.
4. Kad dārzeņi nomizoti, uzlejiet tiem virsū eļļu un pievienojiet klāt sāli. Visu kārtīgi samaisiet.
5. Pēc tam izklājiet dārzeņu miziņas uz cepešpannas.
6. Cepiet miziņas 200 grādos 20 līdz 25 minūtes.
7. Kad laiks pagājis, ņemiet dārzeņu miziņas laukā no krāsns un pievienojiet tām klāt atlikušās garšvielas - ķiploku pulveri, pētersīļus, paprikas pulveri.
8. Visu kārtīgi samaisiet.
Dārzeņu čipsi ir gatavi!
Komentē 2
Vai, vai, ko tik neizdoma, ko beigās bazis tais krāsnīs un kaltes? Tās kaltētās mizas būs rūgtas, tikai maksasiet par elektrību vai gāzi un par pilno miskasti. Neuzkeraties uz sitiem durakiem. Maks būs tuks tāpat kā vēders.
Varbūt kāds var padalīties ar atkritumu čipsu recepti man tuvumā pieejami četri konteineri 😁