Šefpavārs iesaka: divas mutē kūstošas vakariņu receptes

Virtuvē 11.janvāris
 
pexels.com
Barbekjū gatavošanas meistara Mo Keisona, kas vairāk pazīstams ar iesauku Lielais Mo, dalās ar divām vakariņu idejām.

pexels.com

Lielā Mo Mac N Cheese jeb makaroni ar sieru un liellopa krūtiņu

Sastāvdaļas:

  • 450 grami liellopa krūtiņas;
  • 2 tējkarotes piedevas liellopu gaļai;
  • 170 ml barbekjū mērces;
  • 480 ml saldā krējuma;
  • 250 gr skābā krējuma;
  • 113 gr sviesta;
  • 6 lielas olas;
  • 2 iepakojumi radziņu makaronu;
  • 3 tējkarotes piedevas vistai;
  • 1 kg puscieta siera, piemēram, "Tilzītes'' vai ''Jaunpils'';
  • 450 grami Čedaras siera.

Pagatavošana:

  1. Lielā Mo oriģinālajā receptē gaļu gatavo uz atklātas liesmas, bet Latvijas šā brīža platuma grādos pagaidām nav tādas iespējas, tādēļ labi derēs arī cepeškrāsns. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem pēc Celsija un cep gaļu ar garšvielām apmēram stundu. Izņem no cepeškrāsns un ļauj gaļai “atpūsties” vēl pusstundu. Sagriež gabaliņos.
  2. Lielā pannā apcep gaļu barbekjū mērcē, noņem no uguns, noliek malā ''atpūsties''.
  3. Bļodā sakuļ saldo un skābo krējumu, sviestu un olas.
  4. Vienlaikus izvāra makaronus pēc norādījumiem uz iepakojuma. Nokāš tos un novieto katlu atpakaļ uz uguns. Iemaisa makaronos puscieto sieru un maisa, līdz siers izkūst. Noņem no uguns un pievieno sagriezto gaļu. Visbeidzot, pievieno krējuma, sviesta un olu maisījumu.
  5. Makaronus pārkaisa ar piedevu vistai un Čedaras sieru, un liek cepties cepeškrāsnī uz apmēram stundu, neuzliekot vāku. Cep līdz zeltainai garoziņai.

pexels.com

Lielā Mo burgera kotletes ar fetas un Čedaras sieriem

Sastāvdaļas:

  • 1,300 kg cūkgaļas;
  • 90 gr fetas siera;
  • 90 gr rīvēta Čedaras siera;
  • 56 ml Vorčesteras mērces;
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas;
  • Rupjā sāls pēc garšas;
  • 56 ml asās čili mērces vai mazāk, pēc vēlēšanās;
  • 1 neliels sīpols;
  • 2 tējkarotes sasmalcinātu ķiploku.

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek cūkgaļu, fetas un Čedaras sieru, pievieno Vorčesteras mērci, piparus, sāli, čili mērci, sīpolus un ķiplokus. Kārtīgi samaisa.
  2. Masu sadala sešās bumbiņās, saplacina un izveido no tām kotletes. Katras kotletes centrā ar pirkstu iespiež mazu bedrīti.
  3. Uzkarsē grilu vai cepeškrāsni līdz 177 grādiem pēc Celsija.
  4. Cep kotletes no abām pusēm. Pirms pasniegšanas ļauj 10 minūtes atpūsties. Pasniedz ar burgera maizītēm un svaigiem dārzeņiem.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija