RECEPTE: mutē kūstošais cūkgaļas cepetis

Virtuvē 26.marts
 
Publicitātes foto
Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” iesaka gardu un viegli pagatavojamu ēdienu – cūkgaļas krūtiņas cepeti ar kartupeļu klimpām, šampinjoniem un burkānu salātiem.

Sastāvdaļas 4 personām:

  • cūkgaļas krūtiņa 1 kg;
  • kartupeļu klimpas 500 g;
  • šampinjoni 200 g;
  • saldais krējums 200 g;
  • burkāni 400 g;
  • eļļa cepšanai 100 g;
  • kartupeļu ciete 2 ēdamkarotes;
  • ķiploki 20 g;
  • cukurs;
  • sāls, pipari, lauru lapas.

Pagatavošana:

Cūkgaļas krūtiņu ierīvē ar sāli un pipariem, ierīvē arī ķiploku, liek cepešpannā, ielej pavisam nedaudz ūdens un pievieno lauru lapas. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 1,5 h.

Kartupeļu klimpas sālsūdenī vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Klimpas izņem no sālsūdens un uz pannas nedaudz apcep.

Mērcei sagriež šampinjonus šķēlītēs, uz pannas uzlej nedaudz eļļas, un tajā šampinjonus viegli apcep. Pievieno no cūkgaļas cepeša iztecējušo “sulu” un saldo krējumu. Visu kārtīgi uzvāra, noslēgumā nedaudz iebiezina, pievienojot kartupeļu cieti.

Salātiem burkānus sagriež nelielās strēmelēs vai sarīvē, pievieno sāli, maltus piparus, eļļu, citrona sulu, cukuru un visu samaisa.

Visbeidzot svarīgākais - pasniegšana: cūkgaļas krūtiņu sagriež biezās šķēlēs un servē uz šķīvja ar kartupeļu klimpām, ko pārlej ar šampinjonu mērci.

Bauda kopā ar atsvaidzinošajiem burkānu salātiem. Labu apetīti!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija